onsdag 14 december 2011

Eslövs baksida ...

... på något sätt så är nog östra delen av Eslöv baksidan, mycket beroende på att det mest är industrier öster om järnvägen. Här har företag som t. ex. Åkermans verkstäder huserat en gång i tiden. För dig som minns var deras specialitet grävmaskiner.
Under sommaren när Eslöv firade 100 år som stad fanns en konstutställning (Eslöv Wide Shut) i en av de gamla maskinhallarna allra längst ut bara några hundra meter från flygfältet, som numera kan kalla sig flygplats då där finns en asfalterad start/landningsbana.


Gick i alla fall denna dag den 9 september för att se utställningen. Passade på att ta lite bilder på lite av varje på vägen dit och även på tillbakavägen.
De tre första bilderna är från silosen vid Bruksgatan, fjärde bilden ett ställverk inne i lokalen där utställningen fanns.
Femte bilden Åkermans väg medan den sista är en interiör från gamla slakteriet på Pärlgatan. Vill minnas att den sistnämnda byggnaden eldhärjades för inte så längesedan.

/ LarsSkicka en kommentar

22 januari 1928

Datumet i rubriken var min mammas födelsedag. Alltså just nu och idag skulle mamma fyllt hela 90 år, men så blev det aldrig. Hon föddes...