fredag 13 januari 2012

Alnarpsparken - En prinsskola

Jaha, såg du han då tänker du säkert. O nej, det gjorde jag inte. Mitt, och Matts ärende var att försöka fånga de numera berömda små ugglorna som lär finnas i Thujorna strax intill slottet.
Inga ugglor här inte, möjligen i mossen, men inte i parken. En del andra småpjoddar kvittarde här och där, men inga ugglor.
Vi gick vidare till ytterområdet och tog varvet runt parken i moturs riktning. Där blev det lite fler bilder i släpljuset. Bytade från min Tokina 70-300 till Sigma 8-16 mm på vägen ...


















Anläggningen är ganska imponerande med alla byggnader som innehåller en mängd studiesalar mm. Väl värt ett besäk för alla i södra Sverige, och naturligtvis för andra också. Parken ligger (fågelvägen) cirka 2 km från Arlöv, Åkarp och Lomma.

/ Lars



7 kommentarer:

Anonym sa...

Tjusiga bilder. Ser ni haft en trevlig dag i parken. Det är härligt att strosa runt där. Våren är fantastisk där med alla vitsippor och gulsippor. Då kommer jag att ligga där och kräla med mitt favvo macro. Ha en skön helg. MVH Camilla

larsfotografier sa...

Tack ska du ha Camilla!
Tyvärr för min del så är just ett macro det jag saknar i väskan. Siktar in mig på ett Canon 100mm med stabilisering vilket jag tror är en klar fördel för mig.
Önskar även dig en trevlig helg ...

/ Lars

lalleman sa...

Hej! Fina bilder! Bäst tyckte jag om: 1,3,6,och7.som står ut lite från dom andra,som i.o.f.s. faktiskt är bra dom också. Jag var själv en tur nere vid sydkusten och gick mellan Nybrostrand och Ystad. Bilder kommer i bloggen, efter red. Lalle.

Camilla Alvén sa...

Cykelbaken med skuggan blir helt klart min favorit och "rörelse"-bilden.
Ha en skön helg

larsfotografier sa...

Jag gillar själv just den med skuggan av styret, men bakdelen av cykeln syns på bild ...

Matts sa...

Ja det var en trevlig tur Lasse...kommer att visa upp mina bilder inom kort.
Hmmm..ja inte visste jag att jag var en "trädkramare" ;-)...det var 1:a gången jag fotograferade i ett träd...

Hörez

larsfotografier sa...

Matts, det är mycket man inte vet om sig själv ;-)

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...