tisdag 17 januari 2012

Det tornar upp sig i skogen

Senast jag hälsade på min gamle mor var i lördags. På vägen därifrån passade jag på att ta mig åt ett håll jag normalt inte går, via Äselunden, Skogsvägen, Solhällan och vidare förbi Tåbelund och rakt in i Eslövs Fälad. En ganska trevlig liten runda (Eslöv är inte så stort) med några bilder på bland annat ett snett mål, en grusgång med hus i bakgrunden och så anledningen till titeln på inlägget ...









Eslövs fälad innehåller det nya vattentornet som om jag minns rätt, byggdes på 60-talet. Solen låg fint i lördags och gav ett härligt ljus på tornet.
Läs om vad Naturskyddsföreningen skriver om Fäladen H Ä R.

Sista bilden är stadshuset vid Edelbergsparken. Märk hur skarpt mitt Sigma 8-16 mm är.

/ Lars



2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vidvinkeln kommer väl till sin rätt...och skärpan är exceptionell i sigman. Suktar fortfarande efter samyang 8mm fisheye.

larsfotografier sa...

Vidvinkel är en kul grej, men jag tror du blir väldigt begränsad med fast glugg i den sektionen. Du bör ha Sigmas 8-16 mm eller kanske rent av deras 10-20 mm för optimal fotografering.

/ Lars

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...