söndag 1 januari 2012

Gott Nytt (västerländskt) År

Nytt (västerländskt) år. Någon som redan nu förutspått vad som ska hända under året? Kanske stämmer Maja-kulturens förutsägningar om att den 21 december 2012 ska det hända saker. Planeter ska stå i linje med varandra och åstadkomma mer eller mindre kaos i magnetfälten, om jag fattat det hela rätt.
Kanske det inte blir så alls.
Jag har annars kommit till den åldern då man inte planerar så väldigt långt fram i tiden av en massa olika skäl. Bekvämlighet är väl ett av dem.
En sak som jag i alla fall måste göra är att tänka på hur jag är mot andra och hur jag behandlar dem. Försöka förstå vad empati innebär "po riktit".
När man ser till det kanske mindre viktiga som t. ex. hur mina bilder ska se ut, eller vilken inriktning jag ska ha på min bildsyn, och hur jag ska nå dit, då måste jag verkligen fundera hur det ska vara.
Ska jag satsa på arkitektur-bilder, natur-bilder, gatufotografering eller kanske något helt annat. Kanske försöka köra ett tema som ska synas genomgående i alla bilder.
Kanske medverka och skapa en lokal fotogrupp i närområdet där vi kan hjälpa varandra att utvecklas i både bildseende såväl som i redigeringen.
Fast några löften avger jag inte då jag lärt mig att aldrig lova någonting, p.g.a. att inte göra någon besviken ...
Så här en halvtimme in på nya året så kanske jag är en av de första i landet att blogga ;-)

/ Lars3 kommentarer:

 1. God fortsättning på det nya året :)
  Varför bara välja ett sorts motiv .. varför inte ha alla ? Det är riktig kul att få och kolla på olika .. ibland vill jag åka till stan och smyg fota folk ;)
  ibland vill jag fota djur . och ibland känner jag för landskap och sen kan det bli kvälls .. det är så mycket att välja på och man kan välja efter det väder som passar en bäst ju då ;)
  kram

  SvaraRadera
 2. Ja du var före mig i alla fall...du verkar att ha blivit smittad av Pixlr-o-matic viruset. Ett väldigt kraftfullt virus som dom inte har hittat något botemedel för ;-)
  Men trevliga resultat visar du upp Lasse...tycker att jag känner igen den därande "redhead".

  // RedHead

  SvaraRadera
 3. Tack tack, önskar er god fortsättning med. Det är klart att man satsar på det som andan faller på för tillfället men någon egen inriktning där man kan lägga lite extra krut på, det får jag söka mig fram till.
  Ja du Matts, Han känns igen ;-) precis som donnan två bilder nedanför ...

  SvaraRadera

Innan de riktiga höstfärgerna kommit!

För ganska många år sedan hade jag 20:e oktober som dagen då det var optimala höstfärger ute i skogen. Numera har det datumet fått revideras...