måndag 30 januari 2012

Konst-igt ljus

För ganska precis 6 år sedan hade Malmö och Lunds konsthallar en gemensam utställning. Detta var en utställning utöver det vanliga då ljus stod i centrum på båda ställena. I Malmö var det i princip stora ytor som belystes medan i Lund fanns lite metallföremål som reflekterade ljuset på ett häftigt sätt. Fotografering var tillåtet vilket är ganska ovanligt i utställningar.
Detta var nog Matts och min första "fotodate" över huvud taget.
Här ser du ett axplock av bilder från båda ställena.


Lund

Lund

Lund

Lund

Lund

Lund

Malmö

Malmö


Malmö

Malmö

Malmö

Det var kanske en av de bättre utställningarna jag besökt på konsthallen, om man nu undantar Victor Vasarely´s på 80-talet.
Några av bilderna har visats tidigare.

/ Lars



3 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder Lasse.
Ja det kan nog stämma, en av våra första "fotodates" ;-)
Ja minns bara inte vad den Isländska konstnären heter som ställde ut i Lund, men det var otroligt vackert och kreativt...och...fotogeniskt.

larsfotografier sa...

Minns tyvärr inte det heller Matts, men jag gillade i alla fall hur allt speglade sig och hela tiden skapade nya synintryck, intryck ingen annan sett innan.

Anonym sa...

Vet du hur han fick till det svartvita rummet. Vilken typ av ljus som användes? Maila gärna i så fall till bengtu@hotmail.com

Med vänlig hälsning,
Bengt andersson

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...