tisdag 21 februari 2012

Idag lagerlokal - en gång rikskändis?

Ibland får en lokal ett namn som om det missbrukas blir till ett rikskänt namn. Det jag tänker på är La Reine-mannen. Minns du hur han fixade skalbolag och svindlade till sig omkring 2 MILJARDER kronor, och detta var i slutet av 1980-talet och början av 1990. Han dömdes 1992 till 7 års fängelse för det. Han greps för ganska precis ett år sedan i Köpenhamn. Om han hade avkänat straffet innan vet jag inte.
Ja, La Reine, var kom det ifrån tro? Jo i Eslöv fanns ett företag som tillverkade kläder som hette just La Reine. Lokalen finns fortfarande och används som ett lager för möbler tillhörande ett möbelföretag i Eslöv vid namn Blomsterbergs.En gång en kändis, idag mer avsomnat.

/ Lars3 kommentarer:

 1. Otroligt att hann höll sig undan så länge.

  SvaraRadera
 2. Ja det skulle vara otroligt om han kunde hålla sig undan.
  Du kan läsa mer om honom på http://sv.wikipedia.org/wiki/La_Reine-mannen, men ta det med en nypa salt. Det är ju uppgifter på wikipedia som vem som helst kan uppdatera och lägga till i.

  SvaraRadera
 3. Måste man lämna skalbolagsdeklaration då man säljer till ett bolag som jobbar med likvidation av bolag?

  SvaraRadera

I färg och ändå inte!

Ibland letar jag efter bilder från speciella händelser flera år tillbaka, eller som denna gång vad jag tog för bilder samma datum för x anta...