måndag 20 februari 2012

Runt Lernacken

Lernacken är för de som inte vet den plats där brofästet är till Öresundsbron, på den svenska sidan alltså. Färden jag och Lalle tog påbörjades i Bunkeflo, den stadsdel som utvecklas mest just nu. Här byggs för glatta livet i skuggan av bron.
Vår vandring blev lite mer än en halvmil denna dag med målet Limhamn. Nedanför Lernacken på södra sidan om bron är det naturreservat som sträcker sig en bra bit söderut. Kossorna betar här på den varma delen av året.
Själva "nacken" är en karg plats bestående av utfyllnadsmassor från kalkbrottet i närheten. Gissar att det är allt som man inte kunde använda i cementen som hamnade här.
Fåglar finns det gott om här, både svan och änder. Mycket beroende att det är öppet vatten närmast bron och en bit bort mot Sibbarps badstrand. Dimman gjorde att vi inte såg så långt fram, vilket inte gör så mycket för min del. Man måste anpassa sitt fotograferande till hur väder och vind är, eller hur?

Valde att visa några av bilderna från rundan i svartvitt samt i kvadratiskt format. Ok, staketets cirklar är ett undantag när det gäller färgen i alla fall.
För dig som är nyfiken på området så kan du läsa mer på följande sida LIMHAMN-BUNKEFLO

/ Lars

8 kommentarer:

 1. Ja här blir man sällan besviken.
  Kvadratiska bilder är absolut snyggt - omväxling förnöjer.
  (fast det inte är så mycket av det just på min bil(d)blogg - varken i motiv eller format)

  Go´kväll!

  SvaraRadera
 2. Man tackar, man tackar!
  Eftersom jag inte har en direkt linje i min blogg, så som du har det, så kan jag ju använda mig av fler visningsläge som svartvitt, färg, kvadratiskt rektangulärt mm på ett helt annat sätt.
  Dina bilar/mopeder SKA vara i färg helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Her var det mange flotte bilder.
  Det er ikke siste gangen jeg besøker bloggen din.
  Liker bildeuttrykket, annerledes enn en er vant til og spennende.
  Tusen takk for at du deler.
  Hilda

  SvaraRadera
 4. Jag måste få säga att jag känenr mig väldigt hemma här :o) Limhamn har jag bott i nästan hela mitt liv, så dina bilder talar rakt till mitt hjärta :o)

  Jag älskar bilden på båten bland isflaken, så fantastisk!! De andra bilderna är otroligt bra dom med, man blev glad här :o)

  Mvh Tammy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Tammy!
   Båten ligger precis söder om bron ett par hundra meter ut. Lär vara länsad på diesel och annat. Tycker själv att svanarna mot bropelarna gör sig ganska bra och för tankarna till hur vi inkräktar på djurens tillvaro, precis som alla "fridstörare" på Måkläppen gör.

   Må gott / Lars

   Radera
 5. Herlighet,- så lekker serie svarthvitt photos! Jeg elsker jo dessuten det kvadratiske formatet, og her fungerer det perfekt. Bildet av båten og fuglene under broen,- superb!

  SvaraRadera
 6. Mycket snygga grafiska bilder med fina kontraster. Dimman ger en extra dimension åt det svartvita, en lite trolsk känsla.
  Ha det gott!
  Gertie

  SvaraRadera
 7. Tack Hilda, Monica och Gertie för era fina kommentarer på mitt inlägg.

  SvaraRadera

I färg och ändå inte!

Ibland letar jag efter bilder från speciella händelser flera år tillbaka, eller som denna gång vad jag tog för bilder samma datum för x anta...