söndag 5 februari 2012

Skuggan som "huvudperson"

Fotografera kan man göra på många sätt, rättare sagt så funkar det likadant till varje bild du tar. Kameran ska ha rätt bländare och slutartid liksom ett lämpligt ISO-tal. Minns du innan ISO så hette ju allt ASA eller DIN beroende vilket land man var i ;-).
Nåväl, nog om det för nu till huvudpersonen i detta inlägg, skuggan!
För några dagar sedan var jag i Eslöv och tog bland annat några bilder på olika skuggningar på det som en gång i tiden hette Ulvåsagården och längre ner i stan på ett äldre hus utmed Västergatan.
Håll till godo.







Som sagt så är ju grunden densamma för alla bilder, men sen är det svåra att få till det i kameran och så småningom i datorn. Själv så tror jag att man till en viss del kan lära sig ett bildseende, men troligen är den viktigaste faktorn medfödd. Rätta mig gärna om jag har fel :-)

/ Lars



4 kommentarer:

DeSoto sa...

Snyggt och intressant!
Bild 1 och 2 gillar jag mest.

Susanne sa...

Mycket fina skuggbilder! De två sista gillar jag verkligen.

Det där med bildseende är jag av samma uppfattning som du, dvs en kombination av gener och träning, precis som det allra mesta av våra egenskaper.

larsfotografier sa...

Det blev lite olika karaktär på de översta från Ulvåsagården och de tre från Västergatan :-)

larsfotografier sa...

Tackar! Ja huset tror jag du känner igen. Ligger intill galleriet vid hörnet mot Vångavägen ...

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...