fredag 10 februari 2012

Vildsvin, hjortar, Canadagås och Strömstaren

Idag bar det av till Stockamöllan som ligger ganska precis mitt i Skåne. Med hjälp av pågatåg till Stehag och sedan buss mot Klippan tog vi oss fram. Det vill säga Lalle och jag. Vädret var på vår sida denna ljuvliga dag, med sol och nära 0-gradigt samt vindstilla så mådde vi kanon.  Från busshållplatsen gick vi längs ån mot Hasslebro-hållet  cirka 500 meter uppskattningsvis. Gick över ån där och in på norra sidan av ån ibland buskar och snår. En hjort tog det säkra före det osäkra att lämna området för stunden. Hjortar o rådjur ser man ganska ofta i skogarna. Nu till dagens ena häftiga händelse, en vildsvins-hane upptäckte oss och sprang iväg upp för slänten. Tyvärr så snårigt att bilden på den inte blev helt bra. Gick vidare till kanot-nedläggningsplatsen efter alla forsar och andra hinder. En gång på 70-talet såg jag en kungsfiskare just här, en händelse som etsat sig fast i minnet liksom vildsvinet kommer att göra.
I forsen intill fann jag dagens andra kuliga sak, nämligen en strömstare som for fram och tillbaka, och den var inte speciellt rädd av sig inte.
Canadagåsen då? Jo den låg o guppade i vattnet i början av vår lilla vandring.
Kan du se vildsvinet?När vi sett och fotograferat färdigt där ställde vi oss och inväntade bussen mot Klippan. Väl där gick vi en kort runda innan tåget skulle komma o köra oss vidare mot Helsingborg. Lite bilder blev det där med ...

Paraboler av olika slag


International


Gamla tåg på stationsområdet/ Lars


10 kommentarer:

 1. Gillar vad jag ser..hittade dej hos Tammy..lägger dej i min blogglista..ha det..Maria

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha Maria!
  Du är så välkommen så.
  / Lars

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för igår! "Min stömstare" blev inte alltid så skarp men några av bilderna på honom ändå hyfsade. Isformationerna liksom bara lockar att avbildas. Variationerna är ju oändliga! Och visst var vädret kanon! Jag kör min blogg i kväll när jag får tid. Mvh: Lalle.

  SvaraRadera
 4. Ja ett möte med viltsvinet var inte dåligt. Vi har gott om vildsvin i skogarna runt Färingtofta, men har tyvärr aldrig sett dem...däremot deras framfart.
  2 bilder fastnade lite x-tra denna gång...den på staketet och skuggan samt den sista med det "töande" vattnet.

  Ha en fortsatt trevlig helg Lasse.....

  SvaraRadera
 5. Tack Lalle och Matts! Det vildsvinet kommer att sitta kvar länge på näthinnan, precis som kungsfiskaren jag såg på 70-talet bara ett stenkast från strömstarens plats vid forsen.
  Ha också ni en härlig fortsättning på helgen.

  SvaraRadera
 6. Det var en riktig härlig och underbar bild serie du hade lagt upp . och jag såg vildsvinet.. efter jag hade läst vad du skrev där ;)
  kram

  SvaraRadera
 7. Tur det var en galt och inte en hona med ungar. Då hade vi nog suttit lite risigt till misstänker jag. Avståndet till den var max 75 meter som jag bedömde det. Häftigt var det i viket fall som helst...

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastisk bilder du har tagit på Strömstaren.
  Jag fotade också några här om sistens
  men det var grått och mulet så de blev inte så bra.
  Jag hittade dig genom Maria i Sennan.
  Ha en riktig skön söndag.
  kramizzzz

  SvaraRadera
 9. Tack för titten hos mig.Jättekul med nya bekantskaper som fotar.Man kan ju lära sig ett och annat av andra och det är bra.
  Nej jag har inte vidvinkel på dessa utan bara mitt vanliga Tamron 17-50mm.
  Bilderna är väl inte de bästa för det var bara en snabbis runt knutarna men det är fantastiskt vackert där. Jag bor ungefär en mil därifrån. Ja inte ens det.
  Kramizz igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av anledningarna till att jag gärna ser på andras bloggar är just det att lära och se hur andra har det i sin omgivning.
   Jaha, då har vi troligen samma optik minsann ...
   ... ett riktigt bra sådant tycker jag.

   Radera

Innan de riktiga höstfärgerna kommit!

För ganska många år sedan hade jag 20:e oktober som dagen då det var optimala höstfärger ute i skogen. Numera har det datumet fått revideras...