torsdag 22 mars 2012

Ett fall för H2O

Redan igår fanns det med i inlägget, fallet för H2O. Vid Kävlingeåns norra strand finns detta lilla men vackra fall. Ljudet av forsande vatten är på något sätt rogivande, så även här. 
Besökte platsen för ett drygt år sedan och bland vakar och isiga strandkanter jagade en Strömstare farm och tillbaka. Besökte platsen igår med som är förhållandevis lättillgänglig. Gjorde lite HDR-bilder på fallet, en del på frihand, andra med kameran lutande mot någon sten eller trädstam.
Tycker om effekten av HDR, om den används med måtta!


Canon 60D, Sigma 8-16 mm har använts till alla bilderna










Är du själv sugen på att ta dig dit så ligger fallet cirka en km bort från stationen i Örtofta längs gamla banvallen mot Kävlinge, och i höjd med Kvarnvik på andra sidan ån.

3 kommentarer:

Hans-Ove sa...

Härliga vattenfallsbilder. Vattenfall är alltid inspirerande. Jag har aldrig besökt den här platsen, men tack för tipset.

larsfotografier sa...

Tack Hans-Ove! Man hör på lång väg detta brus som åstadkoms av vattnet. Det blir som en slags magnet för mig och jag dras omedelbart dit ...

Matts sa...

Många trevliga bilder Lasse...varav den sista fastnade lite x-tra mycket.

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...