fredag 2 mars 2012

Järnvägar!!!

En form av besvikelsefras, eller hur? Fast detta tycker jag nog är mer mot det positiva hållet att säga, järnvägar. 
Passerade bron (frihamnsviadukten) över järnvägen i Malmö och försökte finna fina linjer i alla dessa stolpar och ovanliggande balkar som ska hålla strömmen på plats.
Imponerande att se allt detta gytter som trots allt har en viss ording sins emellan. Tur är väl det, annars hade tågen blivit ännu mer försenade ;-)
Har förstärkt färgerna genom att använda mig av s.k. LAB-färgskonvertering (tror man kan skriva så) vilket är en trevlig metod för ändamålet.





Så ser järnvägen ut i Malmö, och även på andra ställen i Sverige ...

/ Lars



5 kommentarer:

Matts sa...

Ruskigt bra fångat Lasse...detta gillade jag.
Just den är LAB grejen gav ett ruskigt bra tryck i färgerna....Najjs.!.!.!

DeSoto sa...

Skrattar till när jag ser dina bilder. Igenkänning...
Över att vi som ofta(st) har kameran med oss ser på omvärlden med liknande ögon. Vi ser färger, former, linjer, mönster m.m. överallt omkring oss.

Järnvägsområden är numera (också) intressant för mig att studera/fotografera.

Trevlig helg Lars!

Hans-Ove sa...

Är det kanske så att virvarret är en av orsakerna till att tågen är så försenade? Du har dock lyckats bättre med dina bilder än tågen lyckas med att köra. Spännande med LAB-färgerna. det har jag aldrig provat.

larsfotografier sa...

LAB-läget är en riktigt trevlig grej i Ps. Se följande lilla film som behandlar det: http://www.moderskeppet.se/webbtv/labbkick-som-kelby/
/ Lycka till!

Monica S Engell sa...

Åå,- jeg likte så godt det øverste bildet ditt, med den vognen,- så ensom og forlatt.... Prøvde faktisk dette med LAB farger for første gang her om dagen,- men må prøve det ut litt mer, men veldig effektivt verktøy.
Ha en fin helg:)

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...