tisdag 24 april 2012

Snart avblommat!!!

Tänka sig, våren har knappt infunnit sig och ändå så håller vissa träd på gården att bli avblommade. Ett Krickon-träd, ett slags plommon, blommar riktigt tidigt varje år till både människor och humlors förtjusning. 
Passade på att ta några bilder på blommorna igår innan det förblir ett träd med enbart blad.
Tyvärr så infann sig inte den distinkta skärpan i bilderna, troligen på grund av att bländaren hamnade på 2,8 vilket innebar att skärpedjupet inte blev många millimeter. Men, nu är det som det är, och kanske kan du precis som jag se skönheten i detta naturens under som sker varje vår ...

/ Lars9 kommentarer:

 1. Det är så vackert med vår färger, och hur du fångar dem.
  vh

  SvaraRadera
 2. Tack än en gång Jack! Inte helt nöjd med skärpan, men ändå. Ska öka bländaren till kanske 4 nästa gång ...

  SvaraRadera
 3. Som bloggbilder duger de jättefint.Förstår att det kan se annorlunda ut om man granskar dem i större format. Bl 2,8 och macro är svårt, för att inte säga omöjligt att få något skärpedjup. Men det kan vara snyggt ändå, bara skärpepunkten ligger helt rätt.

  SvaraRadera
 4. Ser att ni ligger lite före men det är väl som det ska då jag håller till uppe i Mälardalen. Jag använder ofta 2,8 för jag gillar den effekten det ger så jag störtgillar dina bilder. Ljuva färger och vackert fotat. Ha en bra vecka!! Mvh Susanne

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder Lasse...
  Krickonträdet har verkligen vackra blommor och de är ganska ensamma om att blomma så här tidigt. Jag gillar ju kort skärpedjup...det räcker med att det är en lite del skärpa som man kan fästa blicken på så funkar det. Blombilderna i mitt inlägg http://mattsryden.wordpress.com/2012/04/23/brist-pa-energi/ är tagna med en bländare på 1,8 med mitt fasta 50 mm.

  Vh

  SvaraRadera
 6. Tack alla för era fina ord i kommentarerna! Uppskattas verkligen!
  Tror helt enkelt att min Tamron inte håller måttet fullt ut vid bländare 2,8.
  När Krickonet blommar om ett år ska det se annorlunda ut på bilderna, för då finns förhoppningsvis ett macro i väskan ...
  Tips på ett bra macro?!

  SvaraRadera
 7. Macro i all ära...men ett fast 50mm 1,8 ska alla Canonister ha i sin kameraväska ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Matts, det kommer nog att hamna en sådan i väskan också vad det lider ...

   Radera
 8. Härliga vårbilder Lasse. Jag gillar ditt skärpedjup . Kör nästan alltid med 2,8 på mitt makro. Har ett 50mm också men man är lite begränsad med det. Provat köra makrobilder med det och har tagit fina bilder. Har haft mellanringar på det också.
  Men man hittar fler läckra effekter med ett riktigt makro. Men det beror ju på vad man är ute efter för typ av bild.
  Kör du handhållet är det svårt att få till skärpan. Gäller att ha snabba tider. Blåser det bara det minsta så gäller det att trycka i rätt sekund.
  Men ljuvliga bilder Lasse. Man blir glad av dem. // Camilla

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars