lördag 7 april 2012

Toftängen - ett bostadsområde i Malmö del 2

Tillbaka på hemmaplan med lite nytagna bilder. Det som du kanske först tänker är "bor där inga människor?" Jovisst gör det det, men jag vill inte på grund av div. lagar visa bilder på människor i mitt närområde, mer än på lite håll. Dessutom så var det ganska kyligt vilket gör att alla stannar inne eller möjligen tar sig till bilen för vidare färd mot de alla köpcentrum man når inom en kvarts bilväg. Du når på den tiden Burlövs centrum, Stora Bernstorp, Toftanäs, Jägersro center och säkert ännu fler om du bara vill.
Lägenheterna här ute är på tre storlekar: 4:a på 92 kvadrat, 3:a på 77 kvadrat och så 2:or på 61 kvadrat. Idag finns det två 4:or och en 3:a till salu som Hemnet visar. Området är populärt då priserna ligger en bit över miljonen för både treorna och fyrorna.
Som du ser så är grundfärgen på samtliga hus gul på träfasad, medan balkonger och sidobetongen (kan man skriva så?) är målad i fyra olika färger. Själv bor jag i den delen som har bruna balkonger och det finns även grön, röd och blå på området. Tre olika gatuadresser finns hit, Toftängsgatan, Ellenborgsvägen och Husie Kyrkoväg.
Och nu så viskar min lilla trädgård på 42 kvadratmeter, kom och hjälp mig ...

/ Lars3 kommentarer:

 1. Läs mer på http://www.toftangen.se/

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja området det känner man ju igen! Jag har liksom varit där förut. Grenen med "videkissar" är riktigt bra. Den ser nästan att vara tagen med ett makro-optik!För övrigt så såg det varmt och gott ut, fast då måste man nog vara född på Grönland!

  SvaraRadera
 3. Det var lustigt att läsa om att balkongerna har olika färger beroende på var inom ditt bostadsområde de finns. Jag bor i trakterna bredvid sedan 21 år tillbaka och har daglig kontakt mer eller mindre med dina hus. Och jag har alltid noterat att det är nått, nått, som "inte stämmer". En tanke jag aldrig har varit medveten om att jag tänkt. Förrän nu när jag läser dina rader och då får facit på vad det är som gett mig den där känslan av att det är nått, nått, som inte stämmer. :-)
  Det är först när jag sätter mig för att rita av någonting som jag verkligen tittar efter hur det där motivet ser ut, annars använder jag nog mest fördomar som främsta tittverktyg.:-)
  Hilsen

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars