onsdag 30 maj 2012

Sviker minnet?

Nja, hur ska man nu tolka detta då? Kameraminnet vet man ju aldrig om det håller, eller rättare sagt hur länge.
Nu är det inte det minnet jag tänker på i första hand. Orsaken till detta lilla inlägg är att när jag åt min frukost innan som bestod av filmjölk, müsli samt kanel överst så dök ett minne upp för mitt inre.
Denna kombination, förutom müslin, påminde mig om en sommar på Eslövs sommarkoloni i Höllviken. Detta var 1965 (tror jag ;-)) men just doften av filmjölk med kanel dök upp. Det fick vi varje morgon där.
Samma typ av händelse upplevde jag för knappt 30 år sedan i Helsingborg. Jobbade då i centralköket på sjukhuset som vaktmästare. Vid ett tillfälle när matvagnarna skulle tömmas och dörren öppnades slog en doft emot mig som funnits i mitt inre i säkert 20 år utan att jag kunnat sätta fingret på vad det var. Men just då när dörren öppnades så kom minnet tillbaka. Vad det var, jo doften av apelsin, inget annat.
Så kan det vara med sådana enkla saker. Du har säkert själv något liknande att berätta, om inte minnet sviker ...

... vad bilderna har med inlägget att göra? Ingenting faktiskt ...

/ Lars


3 kommentarer:

 1. Snygga bilder!
  Det där med doftminnen är spännande, synd att det inte går att spara dofter på burk.
  Kul med loppisbilderna, själv besöker jag södra esplanaden i Lund ganska ofta men mest för att fynda.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 2. Tänk, 1966 var jag på sommarlovskoloni i Höllviken. Har kvar ett gammalt foto därifrån med hela gruppen, bara flickor. Jag sitter allra längst ut på bänken och ser jättesur ut för jag ville inte vara där. Tror mig minnas filen med kanel, men allra mest minns jag den stora salen med massor av böcker och deras lukt. Det var där jag hittade Fem-böckerna och fångades av dem i stället för att vara social med de andra flickorna.

  Hmm, den andra bilden gillar jag. Kul med flygplanet som flyger ut ur bilden.

  Och så får jag be om ursäkt för att jag är en så dålig kommentator i din blogg. Läser den och tittar på alla bilder gör jag via Google Reader. :)

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha töser! Nog är det intressant med dofter som dyker upp och man får en aha-upplevelse. Man blir så himla glad att få fingret på det som saknats så länge.
  När det gäller minnen från kolonin så fick jag en örfil vill jag minnas, men inte varför. Gjorde säkert något som inte passade töserna som vaktade oss.
  Minns att vi såg ekoxen bland löven, en riktig baddare var det ...
  ... kommer nog att inskaffa ett 50 mm objektiv nu när cyberphoto ger 400 kr i rabatt, sen blir det fler loppisar/marknader för mig ...

  SvaraRadera

I färg och ändå inte!

Ibland letar jag efter bilder från speciella händelser flera år tillbaka, eller som denna gång vad jag tog för bilder samma datum för x anta...