fredag 24 augusti 2012

Lite småaktigt.

Fick ett ryck att gå en sväng ute på "mitt" fält 150 meter från lägenheten. Fortfarande blommar en del växter, och i och med det så finns en del småkryp kvar. En som inte syntes så mycket av tidigare var getingen, men nu är deras tid. Ett gäng gäss flög förbi på väg norrut, eller var de nu skulle "åka".
Mitt under denna lilla runda ringde Matts och undrade om jag ville hänga med honom och Bella (hans hund) till Bokskogen vid Torup. Självklart ville jag det, så strax innan 13 var vi där. Väl där gick rundan först innen i slottsparken, vilket jag aldrig gjort innan då jag trott det varit privat område. Vidare mot statarmuseet som ligger mellan Torup och Bara, bara ;-) några hundra meter från slottet. Inte heller där har jag varit tidigare. Vidare in i själva bokskogen och tillbaka till bilen. . .Varje växt har tydligen sin egen "hyresgästsart", det märker man då det nästan alltid är samma art på de olika växterna.Matts RydénNu ska du inte ta titeln så bokstavligt då det småaktiga tog slut vid getingen tidigare. Bilderna här efter är från Torups slott med omnejd. Måste väl erkänna att dovhjortarna inte kunde ta sig så långt då de fanns inom lås och bom. De är ju inte småaktiga de inte. Inte heller Matts på bilden därefter är småaktig, tvärtom är det en riktig bra vän.
Den sköna dungen finns inte långt från statarmuseet liksom den 5:e bilden gör.
Gillade rörigheten här, en form av organiserad kaos.
Så ett tips för dagen är, åk ut till Torups rekreationsområde som det så fint heter.

/ Lars


4 kommentarer:

 1. Jättefina bilder, som vanligt :-) ...och inte så långt ifrån dessa fina trakter bor en som vi känner :-) hihi

  SvaraRadera
 2. Kan det "bara" vara i ....
  Tack för att du skrev här, och hoppas du får glädje av din kamera, precis som jag fått under många års tid. Har "bara" hållit på med det i 42 års tid, och lär mig fortfarande.
  Önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars! :-) önskar dig detsamma...;-)

   Radera
 3. Ja du har verkligen varit produktiv den senaste tiden Lasse...Många trevliga alster har jag sett från dig de gångna veckorna. Det var trevligt att komma ut på lite nya vägar ute i Torup härom dagen...även om man har varit där många gånger så kan man ändå hitta nytt. På grund av att man måste jobba så har jag inte "fixat" till bilderna från Torup ännu....men de kommer.
  Bilden på 10-taggaren blev riktigt bra...Vi får planera in en liten tur igen inom kort...alltid lika trevligt att träffa dig, men p g a våra oregelbundna arbeten så blir det för sällan.

  Hörz.!.!.!

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars