måndag 6 augusti 2012

Lite smått

Idag visar jag ytterligare lite smått från naturen, och då menar jag inte små gulliga ungar av djur. Kanske en och annan "ung" fluga mm kan komma igenom nålsögat ...












Som jag tidigare poängterat så är det inte helt enkelt att regissera dessa varelser att stå eller sitta stilla när jag vill ta en bild, så det får bli som det vill ...


/ Lars


14 kommentarer:

Monica S Engell sa...

Hei Lars! Lenge siden jeg har vært innom hos deg,- ferietid og ustabil internett!
Men som vanlig masse fine bilder og interessante poster hos deg! Flott serie av blomsterfluen og de andre, med flotte detaljer!
:)

Ronnie sa...

Sköna macrobilder ! Visst kan flugor vara vackra när man kommer dem nära med macrolinsens hjälp . Det finns ju så många arter att man häpnar , en fluga är väl en fluga tänker nog många.

Unknown sa...

Snyggt fotat Lasse! Makrobilder i den här klassen kan man njuta länge av.
Här synes det vara ont om insekter. Det är garanterat dammfritt ute och myggorna drunknar förmodligen lika snabbt som de kläcks...
Som vanligt är det ljudet från det strilande regnet som underhåller medan jag sitter vid datorn.
Ha det gott!
/SA

Matts sa...

Just blomflugorna har du blivit kompis med Lasse...Har sett många sköna bilder från dig med just de småttingarna, dessa är inget undantag.

Anonym sa...

Du har verkligen lyckats bra tycker jag. Jag ser mig själv smyga, springa, krypa omkring för att fånga dessa små rackare. för det är ju som du skriver... inte så lätta att regissera =)

Hans-Ove sa...

Jättefina macrobilder. Blomflugorna är faktiskt tacksamma att fotografera i luften eftersom de står stilla i luften ett kort ögonblick. Men det gäller att vara snabb ändå. Och det var du uppenbarligen.

Jack Trigger sa...

fantastiska macrobilder, själv har jag testa många gånger men det blev inte bra till 100% men det har gjort du.

larsfotografier sa...

Tack Monica! Man får pumpa iväg en massa bilder för att få någon som går att använda.

larsfotografier sa...

Tror de flesta som ser ett flygande djur som är gult och svart gissar att det är en geting, men så är ju inte fallet alltid.

larsfotografier sa...

Fast nu har du väl haft uppehåll ett tag? Här har det inte kommit mycket nederbörd de senaste dagarna.
Annars är det en skön värld, den där lilla man knappt ser ...

larsfotografier sa...

Tack Matts, och ha en skön helg (även om du är på jobb)

larsfotografier sa...

Men jag tror man kan hjälpa till på traven genom att ha lite sockervatten i en liten sprayflaska och preparera någon blomma för ev. besök. ;-)

larsfotografier sa...

Man har inte lång stund på sig. Bästa sättet tror jag är att ställa in fokus på ett speciellt avstånd där man kan tänka sig att flugan ska komma nästa gång, och sedan ha tålamod att vänta ut den.

larsfotografier sa...

Tack så mycket. En anledning är Canon 100 mm macro. Utan det så vet jag inte hur det blivit.

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...