lördag 18 augusti 2012

Malöfestivalen, dag 0 och dag 1

Nu äntligen, eller? I alla fall så är Malmöfestivalen igång igen. Många har längtat, andra våndats inför den. Tror det är en stressfaktor för väldigt många Malmöbor att hinna med så många matstånd man bara kan, se så många artister som det bara är möjligt, och däremellan försöka vila sig lite.
Jag gick en runda dagen innan festen drog igång, men även lite igår fredag då allt skulle starta på riktigt ...

Alla ställen är bra utom de dåliga.

Innan anstormningen

Gatukonst på Hamngatan

Konstnärinnan igång

Jazz-haket dagen innan.

Renhållningsarbetare

I hopp om att en slant finns kvar.

Att ta plats inför kräftskivan.

Vågad konst

Kom och köp!

Ljuset speglade sig i Butterikshörnan och kom tillbaka

Är jag vacker nu?

Då är den första dagen avklarad, och nu ska jag kolla igenom festivalkatalogen om någon artist faller mig på läppen.

/ Lars


6 kommentarer:

Ronnie sa...

Ser ut att bli en intressant festival , fina bilder !
Då blir det lite artistbilder snart ?

larsfotografier sa...

Tack Ronnie!
Ja några bilder från någon konsert ska det väl kunna bli, men helt säkert är det inte. Har inte tagit så många sådana bilder under årens lopp, men kanske dags nu ...
Trevlig helg!

SoF sa...

Väldigt trevligt inlägg Lars!

Kul att komma till Malmö så här framåt höstkanten, via dina bilder.

Matts sa...

Ja nu är det för 28:e året Malmöfestivalen kickar igång. Vi som har varit med de flesta åren har sett förändringarna komma år efter år. Jag minns de stora pompösa fyrverkerierna som fyrades av i takt med kraftfull musik i bakgrunden...drakbåtstävlingarna...gatumusikerna etc. Det som finns nu är de redan etablerade restaurangerna som säljer mat till överpris i stånden...kvalitén på artister har verkligen dalat även om man kan hitta guldkorn lite här och var, gatumusikanterna är bortkörda. Det enda man lägger märke till är avspärrningar och mängder med folk. Jag kanske låter negativ...men det var definitivt bättre förr. Skulle ta mig en fotorunda nu på lördagsmorgonen och plåta lite av efterdyningarna av den första festivaldagen, men känslan var inte där så jag bara passerade. Men något besök blir det i alla fall och huvudkvällen för Matts är onsdag kväll, då lirar The Hives på Stortorget 21.30...ett exempel på att man hittar guldkorn lite då och då ;-)

strandskatan sa...

Snyggt fotoreportage :)
Hälsningar Halina

Jack Trigger sa...

trevligt inlägg med intressanta bilder men mest intressant och samtidigt tragiskt är bild "I hopp om att en slant finns kvar". Mycket bra fångat ögonblicket.

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...