torsdag 20 september 2012

Elinebergs närområde

En stadsdel jag tidigare sniffat lite på är den där min kompis Lalle bor i, Elineberg. Du vet den man ser från infarten till Helsingborg då man kommer från söder. Där står fem höghus till höger om motorvägen, det är Elineberg. 
Var där en sväng i söndags och gick en liten runda med Kan nån så Canon. Omvandlade bilder till svartvitt som jag visar här. Gillar själv denna typ av svartvitt ...Ett ganska fint område med mycket fria ytor (än så länge) där fotboll ofta spelas. Någon blådåre kommer emellanåt körandes med något fartvidunder med motor i alldeles för hög hastighet på cykelbanorna. Gäller att vika åt sidan ...
... förutom nämnd plats så passerade vi även Närlunda och Jordbodalen som ligger mellan dessa områden.

/ Lars

8 kommentarer:

 1. Finfina svartvita bilder från min "hembyggd"! Jag får väl försöka som vanligt med mitt Element 10. Och nu vet Du säkert orsaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar!
   Element 10 är ju inget dåligt program. Och i hembygden finner man ofta fler detaljer än i övriga världen då man ser dem dagligen och memorerar de där längst inne i det innersta. När man sen passerar det stället nästa gång med kameran i högsta hugg så poppar, i bästa fall, minnet på detaljen upp, och vips så sitter BILDEN där.
   Har funderingar på att dokumentera mitt lilla område längs alla husen, med ev. människor i bilden, fast de bör vara på håll.

   /trevlig helg!

   Radera
 2. Du har en enastående förmåga att se det fina i små små ting och företeelser, som vi andra ofta missar, Lars. Vackert!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Många fina perspektiv och snyggt svartvitt tycker jag oxå :)

  SvaraRadera
 4. Bygget, armeringen passar utmärt till sv och för att inte säga staketet/trädet/stigen bilden. Den är helt underbar :) 1:a och 2:a och nr 6 är mycket passande också. De två sista saknar jag nog den förmodande blå himlen i. Staketet/fasaden hade man förmodligen inte märkt den beläggning som blir i färg. Trädet/stigen bilden är också vacker med ljusglimten i slutet. Men alla är mycket spännande i sv. Vackra under perspektiv i dina foton :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack än en gång Åke!
   Himlar blir i mina ögon ganska spännande i svartvitt då man kan få fram molnen på ett härligt sätt.
   Vill helst inte blanda svartvitt och färg i blogginläggen, så det fick bli i gråskala idag.

   Radera

På ruinens brant!

Långt ute i skogen, eller inte? På en plats endast 1,5 km från Knivåsens hållplats mellan Dalby och Veberöd, och nästan direkt söder om håll...