onsdag 26 september 2012

Katten också ...

För lite mer än 10 år sedan tog jag dessa bilder på en av de vita katterna i Åkarp. Tänk vad kameran ändå var hyfsat bra (HP photosmart 715) Maxlängden på denna 3 Mpix.-kamera var 2048 pixlar.
Vad tycker du? Funkar skärpan i dem?

Det var några av de första digitalbilder jag blev nöjd med. Utvecklingen har gått fort sedan dess, och ett antal kameror har passerat revy i mitt hem på dessa 10 år. Från HP 715 till Minolta 414, Olympus 8080, Olympus c70, Olympus E-500, Olympus E-3, Canon G11 och nu en Canon 60D. Ganska så många tror jag det blev ...

/ Lars


6 kommentarer:

 1. Funkar än idag Lasse, men det beror inte på kameran utan personen bakom. Kommer du ihåg min första digitalkamera...en Sony Mavica som hade disketter som lagring av bilderna...upplösning 640*480 :-)
  Du kan tro att jag ångrar mig att jag sålde den för 500:-
  I dagens läge hade jag inte sålt den alls utan behållit den för mitt personliga värde. Men man gör dumma saker under livets gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner en som har kvar samtliga sina kameror sedan begynnelsen. Kan vara svårt ibland att lämna en kär vän ...

   Radera
 2. Visst har utvecklingen gått framåt. Att kvalitén rent tekniskt var sämre på den tiden kan du nog skriva under på, även om det räcker väl till för en blogg. När jag började fota digitalt med Sinar storformat tyckte många fotografkollegor att kvalitén var för dålig och fortsatte analogt ytterligare några år. De tekniska underverk som vi har idag kunde man knappt tro på en gång i tiden. Vi som varit med om resan tycker förmodligen att det är mer fantastiskt än de yngre som inte vet om något annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill minnas att det var enbart JPG man kunde spara i. RAW var väl knappast uppfunnet för 10 år sedan.
   Så sant så, tänk bara när mobiltelefonen inte fanns, hur klarade vi oss egentligen ;-)

   Radera
  2. Ja, se katter gör sej ju alltid på bild.(Utom för katthatare för dom brukar tycka bättre om hundar för att hundar kan man ju hunsa med på ett annat sätt!) Nej fram för en allmän känsla för alla djur! Jag var själv med Lars G. på hans fotorundor vid många tillfällen förr och då också med dom då lågupplösta kamerorna. Men det fungerade det med!Bildkomposition ändrar sej ju inte nämnvärt genom åren.

   Radera
  3. Tack Lalle för det. Låter oroväckande att bildkompositionen inte ändrats sig nämnvärt ;-)
   Ses i morgon!

   Radera

Innan de riktiga höstfärgerna kommit!

För ganska många år sedan hade jag 20:e oktober som dagen då det var optimala höstfärger ute i skogen. Numera har det datumet fått revideras...