måndag 17 september 2012

Natur(liga?) bilder

Jaha säger du, varför nu sådana bilder som man inte kan se vad det är. Nog brukar väl Lars visa riktiga foton, och inte sådana här slarvigt ihopasatta i enbart svart och vitt. Har han ingen fantasi nu heller ...


Kanske det är så ändå att hans fantasi är lite kittlande. Själv blev jag lite inspirerad när jag testade mig fram i redigeringsprogrammet. 
Ris eller ros, bara ös på ...

/ Lars


8 kommentarer:

 1. Jag kastar rosor på dig men bara blommorna för jag vill inte att du sticker dig på taggarna! Jag tycker att det är snyggt!
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camillla!
   Tycker om att experimentera ibland som synes ...

   Radera
 2. Har lite svårt för den här typen av experimentella bilder. Det är förmodligen i brist i den del av hjärnan som hanterar fantasin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hans-Ove!
   Så är det, man kan ju inte gilla allt man ser. Det gör inte jag heller. Många "stora" fotografer är i mina ögon många gånger överskattade.

   Radera
 3. Bild tre förstår jag inte. Men tolkar de andra som bra. Man ser tydligheten mer. En promenadstig som många använder, rastar hundar och säkert en genväg för många tonåringar. Bild två tolkar jag som en fin plats vid en å, där personer står och begrundar. Slutligen trean, blir fokus helt på staketet, slitet, gammalt, här ser man hur marken förändrat sig och ändrat stålrören lite vågigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åke!
   Tack för att du tog dig tid att först kika på bilderna och sedan kommentera dem. På bild tre ser man samma staket lite i skymundan mitt i bilden, samt en bladmassa till vänster. Kan hålla med om att den är lite svår.
   Platsen är en liten bäckravin i Helsingborg mellan bostadsområdena Närlunda och Elineberg.
   Ha en bra helg!

   Radera
 4. Hej Lasse, Du har många intressanta bilder att beskåda, kommer att återvända. Sedan håller med dig angående att många "stora" fotografer är överskattade. Se bara så många bloggar som finns med mycket intressanta fotografer. Jag gillar att studera bilder, se vad andra fångar i sin sökare. Dina bilder intalade bilder till att tycka ris och ros. Får man inte ris kan man inte bli bättre heller. Och alla gillar inte vad jag fotar heller på. Och tänk att det kan vara bra med olika vinklingar. Tänk om alla knäppte på himmel och sol bara... Svart Vitt var ju en gång det man började med. Ojj vad jag har framkallat och vistats i mörker-rum :)

  SvaraRadera
 5. Det är väldigt roligt att experimentera lite med sina bilder...lite så där utanför ramarna. Men själv så har jag lite svårt för naturbilder i svar-vitt...om det inte finns något grafiskt i dem...men visst finns det undantag. Så den bild i denna serie som faller mig bäst på läppen är den sista.

  Snart dags för en tidig höstrunda...eller.?

  HörZ...!!!

  SvaraRadera

I färg och ändå inte!

Ibland letar jag efter bilder från speciella händelser flera år tillbaka, eller som denna gång vad jag tog för bilder samma datum för x anta...