tisdag 2 oktober 2012

Nostalgisk återblick

I början av året dreglade både Matts och jag över denna kåk i Nordanå. Byn ligger i gränslandet mellan Malmö och Staffanstorps kommuner.
Denna villa beskrevs i lokaltidningen som Baltiska villan på grund av att den fanns med på utställningen i Pildammsparken för snart 100 år sedan (1914) och sen såldes och transporterades ut till Nordanå. Förfallet var påtagligt som synes. Ruckel gör sig bäst i svartvitt, därför blev bilderna så. Dessa är nyligen redigerade för detta ändamål ...Mellan våra två besök här märkte vi att saker hade flyttats omkring, inte mycket men någon tavla hade bytt plats och liknande saker. Ensam hade jag troligen inte gått in där ...

/ Lars

8 kommentarer:

 1. This is great Lars! I love the images!!!!
  Yuna

  SvaraRadera
 2. Snyggt!
  Jag har varit inne ensam i ett par ödehus men det är ganska läskigt...
  Ha det bra

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder Lasse...
  Detta var nog ett av de trevligare ödehus som vi har varit och besökt. Rummet där taktapeterna hade ramlat ner var fantastiskt fint när solen tittade in.

  Vh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du Matts! Håller faktiskt på att färdigställa bilder till en fotobok jag vann på 8:e-priset i fototävling.nu:s senaste tema landskap. Svårt ta ut 24 bilder för ändamålet, men det ska gå.
   / Lars

   Radera
  2. Då får man säga G R A T T I S.....
   Ja det är minsann inte lätt att få ihop material till en fotobok...ska bli spännande att få se det färdiga resultatet.

   Radera
 4. Hej!

  Hittade din sida när jag sökte på övergivna hus till ett fotoprojekt. Väldigt läckra bilder! Vet du om huset står kvar eller är rivet? Är det lätt att ta sig in?

  Tack på förhand! // Emelie

  SvaraRadera
 5. Huset stod kvar för någon månad sedan. Så troligen gör det så fortfarande. Dörren stod öppen så vi hade bara till att kliva på. Ingen var hemma men vi iaktog att någon varit där mellan våra besök i februari. Saker hade flyttats, tavlor nerplockade mm.
  Sök på Trelleborgsvägen 17, STAFFANSTORP på Eniro så ser du exakt var huset ligger någonstans.
  Lycka till!

  / Lars

  SvaraRadera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars