torsdag 18 oktober 2012

Nu har min bok anlänt i brevlådan!

Så då ha äntligen min lilla bok, 20 x 15 cm, anlänt. Här nedanför ser du alla uppslag inkl. förstasidan. Sista-sidan är likadan som första.Vad tycker du om bildordning, gråskala eller annant du kommer på? Alla ris och ros emottages för att kunna förbättra till nästa bok.

/ Lars

8 kommentarer:

 1. Snygga bilder du har valt ut! Jag är lite nyfiken på vad du själv tycker om trycket, blev det sv/v eller fanns det färgstick i bilderna? Är du nöjd med trycket, blev det bra kontrast i bilderna? Jag har testat att göra fotobok hos Önskefoto, Fujifilm och Photohome. Det som jag upplevde som negativt med Önskefoto var att det inte gick att få in text till bilderna (det var några år sedan), negativt med Fuji var att det blev rödstick i de sv/v bilderna. Photohome hade klart bäst tryck, bäst färgåtergivning och flest möjligheter att få in text till bilderna.
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla för att du ägnat dig tid.
   Om jag ville lägga in en text så var jag tvungen att använda en av deras egna mallar, som sedan fick modifieras. Lite bökigt. Att centrera bilderna var ganska enkelt, men tyvärr så beskar de lite av bilderna i över/underkant. Hade en tunn svart ram runt alla bilder men bara sidornas ram kom med. Ska kanske nästa gång testa Photohome. I Fuji´s bilder blir det lätt ett rödstick, speciellt i de svartvita har jag märkt.
   För övrigt blir Crimson troligen min "hovleverantör" framöver.
   Trevlig helg!

   Radera
 2. Ser bra ut Lasse. Och det var ett riktigt bra tema att göra en fotobok av...Baltiska villan...för hur länge vet vi att den kommer att stå kvar. Vem vet, kanske den blir högintressant i framtiden.
  Det enda som jag saknade var en text på framsidan av fotoboken, men vad jag förstod på dig så fanns inte det valet. Står det något på ryggen av boken.?.
  Satt och funderade på vad mitt tema för 2012:s fotobok ska vara...förmodligen blir det bilderna som jag kommer att ha med på utställningen i December + lite utfyllnad.
  Förra årets bok var den minst sagt felgjorda ( av labbet ) "Höst i Torup".
  Hoppas att ni har haft en finfin dag i Skäralid.....

  Hörz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade nog lagt på en text på ee svart framsida som visar vad det innehåller. Ev. haft en inledande text där första bilden sitter i boken som talar om lite fakta omkring bilderna och varför, och när de togs.
   Verkar som önskefoto beskär bilderna en liten aning vilket jag inte gillar.
   Ha en bra vecka Matts!

   Radera
 3. Väldigt snyggt.
  Jag undrar om du fick in någon text i boken om vem som fotograferat och kanske något kort om vad som fotograferats?
  Väldigt bra upplysningar när någon i framtiden hittar boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar för tipset. På själva bildsidorna vill jag ha utan text. Kanske tar jag bort första bilden och ersätter med en text istället.

   Radera
 4. Jeg simpelthen elsker disse bildene dine, fra den Baltiske villaen! Flott kombinasjon av detaljbilder og 'oversiktsbilder'. På min skjerm ser det det helt fint ut med gråskala, og jeg liker at det kun er et foto på hver side. Synes det var litt synd at du ikke fikk med rammen rundt hele bildet,- jeg opplevde det samme med en leverandør, og opplevde det som veldig forstyrrende på mine bilder, men det gjør kanskje ikke så mye her, hvis det er slik på alle bildene?!
  Jeg synes at det er fint at selve bildene står uten tekst, men er enig med kommentaren over at en tekst innledningsvis hadde vært interessant for framtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Monica!
   En text ska komma vid nästa bok ...

   Ha en bra vecka!

   Radera

Dalby Söderskog!

Ganska så mitt i Skåne ligger ett litet område kallat Dalby Söderskog. Området har som status nationalpark. I tisdags var jag där och tänkte...