måndag 1 oktober 2012

Skäralid strax innan höstfärgerna

Söndagen var vikt för en runda nere i dalgången av Skäralid. Massor av människor var ute i samma ärende som Lalle och jag. Nästan alla bar kamera precis som vi. Stora sällskap vandrade fram och tillbaka där nere, medan andra traskade upp till Kopparhatten, som ligger cirka 100 meter över dalbotten.
Lalle och jag nöjde oss med att gå in till det lilla vattenfallet (lägg märke till lilla) som vid vårens besök var fyllt av vatten. Idag rann det bara lite grand i fåran.

Vädret var helt ok denna söndag där solen visade sig emellanåt för oss. I dammen nedanför restaurangen och Natur-rum fanns några Sångsvanar simmande, 5 ungar och en "morsa". Svamp av alla de sorter fanns det utmed vägen. Det som slog mig mest var att nästan inga småfåglar syntes till över huvud taget.
Jag rekommenderar dig att besöka denna plats som du bäst når genom att åka på väg 108 eller väg 13. 
Se var det är på ENIROS KARTA
SÖDERÅSENS NATIONALPARK

/ Lars

3 kommentarer:

 1. Ja detta är verkligen ett trevligt ställe oavsett årstid. Har faktiskt aldrig besök Skäralid under hösttid, men har som sagt planerna detta år.

  Ciao....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en underskön plats, och mig veterligen okänd för många skåningar. Var ligger det är det ett flertal som frågat mig när Söderåsens nationalpark kommer på tal.
   Inte nästa vecka men veckan därpå är jag helt ledig. 13:e till och med den 19:e. Kolla almanackan för den veckan.
   På gensyn

   Radera
  2. Jomensan, en hel del Skåningar besöker trots allt den här platsen. oftast då med bil.Man ser ofta husbilar hålla där över ett dygn och dom besökarna lär se mycket av denna underbara plats. Vår och höst så slår den det mesta i skönhet. Man brukar säga, i Malmö åtminstone, "har Du sitt Malmö så har Du sitt varden"! Något liknande kan väl också gälla för Söderåsens Nationalpark! Lalle.

   Radera

Centrala Malmö i dimma!

En liten kavalkad från centrala Malmö. / Lars