måndag 18 mars 2013

Nummertolvsvägen, Malmö

Redan en bra bit innan jag når fram ser jag skorstenen som vittnar om att här har en stor anläggning funnits i drift en gång. På närmre håll ser man samma skorsten med stora hål efter tegelstenarna som n finns nedanför på marken. 
Har sneglat på denna anläggning under flera år, och som nu verkar vara på väg att jämnas med marken. Till min förvåning så var allt mycket mer lättillgängligt denna söndag jag strosade förbi. Självklart så var nyfikenheten större än rädslan för att möta någon skum figur där inne. Gick in och uppfattade det som om här varit en anonym tillvarelse för paintball-utövare. Hinder i massor syntes överallt i form av gamla möbler, träpallar mm.
Gick runt och dokumenterade vissa delar av stället, och kanske återkommer jag senare, dock inte allt för långt fram i tiden, för då är detta en utjämnad plats.













Grävmaskinen stod redo med sina käftar en bit bort. Detta har säkert varit en skam för de i närområdet och ser det troligen som en välgärning då allt jämnas ...

/ Lars

4 kommentarer:

Matts sa...

Ja den här tomten kan de säkert ha bättre användning av. Det var ju inte den vackraste platsen i våra krokar. Rivningsarbetet lär nog gå ganska snabbt så snart kommer det bara att vara plan mark. Men det blir ju lite glas efter ett rivningsarbete av växthus så de lär ju säkert få sanera upp området lite. Men oavsett...det har funnits ganska många trevliga fotomöjligheter på Nummertolvsvägen ;-)

Vh

Nitas sa...

Intressanta bilder du tagit och roligt att få dokumentera innan det är försent .

larsfotografier sa...

Matts, vi får leta upp andra fina kåkar i området. Bör ju finnas någon till tycker jag ...

larsfotografier sa...

Tack Nitas! Man kan nästan ana hur stor verksamheten varit en gång på detta område. Här lär varit en betydande mängd sådana anläggningar lite runt om.

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...