torsdag 5 september 2013

Från en svunnen tid

På 70-talet när jag skaffade min första kamera plåtade jag besinningslöst. Allt skulle komma med tyckte jag. Så blev det ju naturligtvis inte, men en hel del trots allt.
Idag visar jag lite bilder från en plats som ligger precis öster om Eslövs station och dess område. Intill platsen finns idag ICA Kvantum med parkeringsutrymme, och ett bostadshus längs med Kvarngatan.
Här stod bland annat en kvarn, ett lagerhus i trä mm. mm. Av någon anledning blev det bara bilder på detaljer och liknande från platsen, tyvärr inga översiktsbilder.
Idag är det inte många Eslövsbor som minns hur det såg ut. Aktuell är platsen då det i dagarna bestämts att bebygga en pendlarparkering med bostäder, en plats som redan för några år sedan skulle bebyggts utan framgång.
Bostäder behövs, och här kommer det att byggas i storlek 1 - 3 rum, sammanlagt över 90 stycken.

Alla bilderna ligger på dia-film, och är nu inskannade för det digitala mediet.

/ Lars

2 kommentarer:

 1. Spännande med dina gamla bilder, man glömmer ju så fort hur det såg ut förr!
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla!
   Uppriktigt minns jag inte speciellt mycket av just den sträckan mellan rondellen vid Östergatan och upp mot Vasagatan där dessa bilder är tagna. Ändå cyklade jag där dagligen till jobb från 1975 till 1979.
   Ha en fin helg!

   / Lars

   Radera

Innan de riktiga höstfärgerna kommit!

För ganska många år sedan hade jag 20:e oktober som dagen då det var optimala höstfärger ute i skogen. Numera har det datumet fått revideras...