fredag 20 december 2013

Svansjön

När Matts och jag gick där på stranden vid Falsterbo och pratade med en "inföding" så upptäckte vi ett stim (kan man säga så om fåglar?) svanar komma precis ovan vattenytan en bit ut. När de passerade oss gjorde de en manöver så bilderna skulle kunna bli ännu bättre, och att de skulle synas med himlen som bakgrund. Strax efter gick de ner mot vattenytan igen.
Sista bilden i förra inlägget är just dessa svanar. Ytterligare några bilder på dem visar jag dig.Det är utan tvekan ståtliga djur som har ett härligt vingljud som liksom schwishar förbi. Imponerande.

Vill också passa på att önska er en God Jul och ett Gott Nytt År genom bilden som kommer.Med det säger jag God natt!

/ Lars

4 kommentarer:

 1. Jag önskar dig också en God Jul och ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att in julhelg varit härlig. Och tack för att du delar med dig av dina fantastiska bilder. Funderar vad du har för inställningar på dessa bilder. SÅ fina!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig detsamma!
   Kollade bilderna och jag hade ISO 320, tiden varierar mella 1/400-del och 1/1000-del på bilderna, f/6.3 ev -0,33 och bestämde bländare så kameran fick hitta rätt tid
   Trevlig helg!

   Radera

Dalby Söderskog!

Ganska så mitt i Skåne ligger ett litet område kallat Dalby Söderskog. Området har som status nationalpark. I tisdags var jag där och tänkte...