tisdag 25 mars 2014

I ett konstigt Malmö.

Till min glädje fann jag några trevliga inslag i stadsbilden igår. Jag var en sväng till Caroli-kvarteren i "gamla stan". För många år sedan, läs 60- 70-talen, fanns här fem kvarter med gamla slitna kåkar. Rivningsraseriet satte igång och skapade ett enda kvarter som namnet Caroli city med butiker och bostäder ovanför.
Ok, nu var det inte det som var det konstiga idag, utan jag gladdes över två konstverk nära varandra.Utanför Moderna museet står en polkagrisliknande sak med roterande rör. Det upptäckte jag först efter en stund då något var "konstigt". Det snurrade liksom och jag trodde först jag blivit lite yr, men såg då att det rörde på sig. En ganska kul grej i gatulivet.

Gick vidare bort mot Caroli city (idag heter området [Kv. Caroli] ) där dessa mångfald av lampor stod mitt i gatan precis utanför entrén. Även det ett kul och framförallt överraskande inslag i vardagen. Tummen upp för dessa verk.

/ Lars

3 kommentarer:

 1. Häftigt med alla lamporna, de får du fota i mörker någon gång!

  Din bror gjorde nog rätt som la inträdespengarna på lakrits. Det var inte någon stor mässa, jag trodde den skulle vara enorm men efter ett par timmar hade vi gått över den två gånger och hunnit med att fika. Lite lakrits fick vi trots allt med oss hem och snart ska jag testa att göra lakritsglass, vi provsmakade nämligen lakritsglass med saltlakritssås - mums!
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla!
   Jag har tankar att söka mig dit en kväll, men kanske där inte finns glödlampor i ;-)
   Brorsan älskar lakrits, och besöker nog ganska ofta butiken på Sveavägen. Har varit där en gång, och vilken ljuvlig doft som sprider sig. Annars får det bära av till Ramlösa lakritsfabrik (som inte ligger i Ramlösa, utan utmed vägen mot Väla, mittemot Zoegas kaffe)
   / Lars

   Radera
 2. Likte de tre nederste bildene veldig godt... og spesielt det i s/h synes jeg var supercool!
  God påske til deg, Lars:)

  SvaraRadera

På ruinens brant!

Långt ute i skogen, eller inte? På en plats endast 1,5 km från Knivåsens hållplats mellan Dalby och Veberöd, och nästan direkt söder om håll...