söndag 7 september 2014

Fototriss - tema Mönster!

Fototriss denna vecka innebär samtidigt en tävling. Det blir lite mer spänning att följa hur domaren ser på de olika inslagen.
Jag tog i alla fall kameran till den gamla busskuren 100 meter hemifrån. Har länge tänkt använda den i fotohänseende. Nu var det läge. Jag ställde mig inne i den och ville få bilderna från samma plats.


Första bilden är rakt fram mot långväggen som är perforerad. Undrar om det kan vara samma kur som stod här för 40 år sedan när jag gjorde lumpen på LV4 här i Husie?


När andra bilden togs hade jag vänt mig 90 grader åt vänster och väggen som ligger i norr. 


Vänder åter tillbaka till ursprungspositionen och pekar kameran cirka 45 grader uppåt mot taket. Det ljusa i nederkanten kommer från glipan mellan den perforerade väggen och taket.

Så nog kan man kalla detta en sammanhängande triss ;-)

Eftersom denna triss ingår i en mängd andra så ber jag dig spana in de andra på F Ö L J A N D E   S I D A!!!

I just denna omgång är det samtidigt en tävling, där priserna kommer från COOLSTUFF. Här är en pryl som jag mycket väl kan tänka mig då timmarna kanske blir för många vid datorn. Garmin vivofit träningsarmband!!! Då får jag kanske en kick att röra mig mer än vanligt.

/ Lars

8 kommentarer:

 1. Gillar ditt öga för detaljer i det vardagliga, det som egentligen bara finns där som funktion. Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Läckra detaljer och mönster =)

  SvaraRadera
 3. Coola bilder. Skuggan i den andra bilden ger ytterligare ett djup i bilden. Om man skrollar snabbt uppåt och neråt framträder ytterligare ett mönster på den första bilden. Kan det vara vyn bakom busskuren man ser då?

  SvaraRadera
 4. Spännande triss - extra spännande blir första bilden om man lutar laptopskärmen lite extra - då framträdet tydligt det mönster som Per-Anders inlägget ovanför också noterat.
  Jag undrar också över vad det är man ser. Är det vyn bakom?
  Berit E

  SvaraRadera
 5. Så läckert! Jag gjorde som Per-Anders, scrollade snabbt upp och ner på den första bilden, och då syns som en bergig horisont där, en extra dimension till bilden, snyggt trissat!

  SvaraRadera
 6. Fyndigt fotat i busskuren! Kul med informationen on bilderna! Spännande serie :)

  SvaraRadera
 7. Verkligen snygg triss, alltid roligt att se det vackra i det vardagliga!

  SvaraRadera

Dalby Söderskog!

Ganska så mitt i Skåne ligger ett litet område kallat Dalby Söderskog. Området har som status nationalpark. I tisdags var jag där och tänkte...