söndag 30 oktober 2016

Höstskrud

För många är hösten den vackraste årstiden. Mycket beroende på hög luft om kvällarna, men även de fantastiska skiftningarna av färger i naturen. För min del så är hösten en injektion till välbefinnande.
De senaste veckorna har jag försökt skildra naturens färgfyrverkeri så jag ska minnas det långt framöver.











Dessa tio bilder är alla tagna i Söderåsens nationalpark norr om Röstånga. Du kanske kan förstå att jag njöt av denna söndag. När jag först anlände körde jag upp till Kopparhatten som är en fantastisk fin plats om du vill få fin utsikt över dalen. Ensam i det småregniga vädret njöt jag i fulla drag.
Sen blev jag ju tvungen att ta mig ner i dalen som egentligen är favoritplatsen nummer ett. En bit in i ravinen finns ett litet vattenfall, eller vad man nu ska kalla det för. Ytterst lite vatten forsade fram, så inga bilder från själva vattnet idag. Bild nummer 7 är från den platsen.


Här kommer en bonusbild från tidigare tillfälle när det var lite vatten.

/ L

6 kommentarer:

Hans-Ove sa...

Söderåsen på hösten är fantastiskt. Vi var där för några dagar sedan och jag tyckte också att det var tråkigt med att det var så limevatten i Skärån.

Unknown sa...

Riktigt härliga bilder. Jag känner inte till platsen mer än till namnet men det ser absolut ut som en plats att planera en fotoresa till. Dimman över trädtopparna är verkligen vacker. Snyggt jobbat!

Monica S Engell sa...

Jeg elsker høsten,- i år har det blitt altfor få bilder, og gleden er derfor større å se dine vakre motiver,- du er virkelig skikkelig i alt du gjør!
:)

larsfotografier sa...

Tackar Hans-Ove! Hoppas det blir lite mer vatten längre fram, och varför inte lite snö i dalen också . . .

/ L

larsfotografier sa...

Tack Ludwig! Platsen är definitivt väl värd ett besök. Både uppe vid Kopparhatten som nere i dalgången. Vilken årstid som helst är det värt att åka dit, men kanske framför allt vår och höst.

/ L

larsfotografier sa...

Tack Monica!
Allt för vackra ord, men jag suger åt mig dem . . .

/L

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...