tisdag 5 december 2017

Kronborgs slott, Helsingör!

Ett måste för alla besökare i södra Sverige är ett besök i vårt grannland Danmark. Och varför inte då Helsingör som ligger cirka 4 km från Helsingborg i Sverige. Inga problem att ta sig dit då de stora färjorna mellan dessa städer går var 20:e minut stora delar av dygnet. Kommer du hellre andra hållet finns ju möjligheten med Öresundstågen som stannar i Helsingör, så centralt man bara kan önska sig. Glöm inte vandra i de trånga gränderna!


Kronborgs slott ligger på en udde cirka 500 meter från Helsingörs centrum. Du måste passera kulturhuset i det gamla varvsområdet, där du också hittar sjöfartsmuseet nere i en torrdocka. Hur coolt som helst!
Kronborgs slott byggdes på 1400-talet då Erik av Pommern införde tullavgifter från alla som passerade Öresund. Det blev ett rikt samhälle och blommade verkligen upp. Slottet ingår i UNESCO´s världsarv.
Noteras kan att Shakespeares Hamlet utspelade sig i "Elsinore" som då är Helsingör. Varje år besöks slottet av cirka 200000 besökare.
En fantastisk fin anläggning som du alltså inte får missa.

/ Lars

Inga kommentarer:

Utmed min cykelrunda!

 Jag bor i östra Malmö och har ganska nära ut till naturen därifrån. 2 km österut kommer man över yttre ringvägen som börjar borta vid brofä...