söndag 19 januari 2014

Helsingörs kulturcenter.

Precis när båten anländer till Helsingörs hamn så ska man spana mot norr, alldeles intill Kronborgs slott. Till vänster om slottet ser man en märklig byggnad i en massa vinklade plåtar. Bakom fasaden döljer sig ett kulturcentrum http://www.kulturvaerftet.dk/ som innehåller det mesta. Strax intill låg det gamla varvet där stora yatchar byggdes så sent som på 80-talet, båtar som skickades vidare till välbeställda olje-personligheter.
I en av dessa torrdockor har det byggts ett sjöfartsmuseum insprängt under markytan men med öppna ytor in emot torrdockan. Man kan ta sig ner till botten via en trappa som också leder ner till ett kafé.
Mycket lyckat måste jag säga.


Här har jag blandat både färg och svartvitt. Som du ser är alla bilder kvadratiska och ingen är beskuren i efterhand, det var ett av målen för gårdagen.

/ Lars5 kommentarer:

 1. Ååå,- hvilken flott serie, Lars! Elsker slik arkitektur og slike utsnitt du presenterer her her!
  Ha en trivelig uke:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack och åter tack!
   Platsen är som gjord att fotograferas. Ett ställe jag kan rekommendera!
   Önskar även dig en fortsatt fin vecka!

   Radera
 2. Riktigt snygga bilder. Du har verkligen fångat härliga vinklar och grafiska motiv!!! Gillas i massor =) Ha en bra dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så väldigt mycket! Platsen är värd ett besök . . .

   Radera

Dalby Söderskog!

Ganska så mitt i Skåne ligger ett litet område kallat Dalby Söderskog. Området har som status nationalpark. I tisdags var jag där och tänkte...