lördag 28 december 2013

Att vara lite fyrkantig!

Som fotograf måste man nog vara det. Alla bilder du tar har ju fyra kanter, oavsett om bilden är kvadratisk eller rektangulär.
Härom dagen så bestämde jag mig för att bara ta kvadratiska bilder, och att kompositionen skulle göras i sökaren.
Sagt och gjort, kameran ställdes in på jpg och svartvitt. Kvadratiskt blev det, och med inbyggt filter i röd nyans. Helt ok blev inte bilderna direkt ut från "filmen", så in i redigeringsprogrammet och förändrade lite i ljushet och kontrast.
Ingen bild är beskuren, så de såg ut så här från början. Bra träning att försöka hitta linjerna direkt, och att tänka "svartvitt". Gör din egen bedömning av bilderna och om kvadratiskt kan vara något.
Ramen är indragen en aning i bilden, men absolut inget är bortklonat i dem. Och de är från en av mina absoluta favoritplatser, "talldungen" på Husie mosse.


Dagen var lite gråmulen vilket gjorde bilderna lite lättare att handskas med. En solig dag blir kontrasten för skarp mellan skugga och upplyst område.
Fick lite mersmak av att göra på detta sätt, så en fortsättning följer . . .

/ Lars
Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...