söndag 13 juli 2014

Fototriss: Tema Smultronställe.

Så här beskrivs smultronställe hos Wikipedia.

Ordet Smultronställe har använts sedan början av 1900-talet för att beskriva en plats som man gärna kommer tillbaka till och som inte är så lätt för andra att hitta. Ett Smultronställe är ett ställe där man mår bra och kopplar av, en plats dit man kan ta sig när man är stressad och har för mycket att göra.

I mitt fall är detta en plats som folk ändå vet om och kommer tillbaka till speciellt på helgerna.
Platsen heter Ekevallen och ligger vid Genarps idrottsplats, och vid sluttningen till Romeleåsen i mellersta Skåne. Platsen ligger ganska nära gränsen till Svedala, Sjöbo och Skurups kommuner.

Bilderna är tagna en dimmig förmiddag då jag och min vän Matts Rydén åkte dit.


På platsen finns många tecken på mänsklig aktivitet under århundrade. Stengäre längs vägarna, och alldeles intill Höjeå som rinner här finns grunden kvar till Häckeberga kvarn.


Ljuset var fantastiskt fint vid denna tidpunkt, och till och med några hjortar sprang iväg då vi nått fram till den avsmalnande delen vid trädet.


En liten damm ute på en av åkrarna där viltet finner sitt vattenhål.

Skulle kunna göra några trisser till på temat, men avstår. En får räcka.
Om du vill se fler trisser bör du besöka följande sida.

Kan tillägga att just här vid denna idrottsplats finner du (nästan) garanterat huggorm tidigt på våren när solen börjar värma igen.

/ LarsSkicka en kommentar

Känns platsen igen?

Som du säkert räknat ut finns inte byggnaden som rivs kvar. Där fanns ett hotell en gång i tiden, och kåken bakom är det som heter Västra st...