torsdag 11 april 2013

Ödehus i svartvitt, en naturlig sak!?

Att plåta ett gammalt ödehus gör sig nog bäst i svartvitt format. I alla fall är jag själv ganska övertygad att det övergivna, gamla förstärks rejält av denna lilla åtgärd. Dessutom ska man dra ner på ljuset i bilden till en dunkel nivå för att få bättre känsla av det ruffiga. Gör inget om vissa partier i bilden blir utsuddae, både i det vita som det svarta.

Detta gula hus i Norra Möinge var relativt litet (om man jämför med Broby sanatorium) men ändå ett häftigt hus att "botanisera" i.
En viktig sak i sammanhanget är att aldrig flytta på något för att få "en bättre bild". Lite av tjusningen med det övergivna försvinner om man gör så.

/ Lars

9 kommentarer:

 1. Ja svart/vitt gav en extra känsla...!

  SvaraRadera
 2. Hej, jo La Strada är tillgängligt, det ihoprasade huset har plockats bort och kvar står tegelhuset, det är ganska tråkigt inomhus eftersom allt är sönderslaget.
  Dina bilder här är fina, kul med inventarier i huset och jag håller med dig om att inte flytta på saker.
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla! Får väl besöka LaStrada en gång till innan det jämnas med marken.
   Önskar dig en trevlig helg!

   Radera
 3. Riktigt härligt Lasse...svart-vitt är helt rätt.
  Detta hus verkar ju vara tillgängligt, så vem vet...kanske det blir ett besök dit framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut. Körde förbi ett ödehus idag när jag passerade Odarslöv norr om Lund. Ligger bra till utmed stora vägen. För övrigt så murar de igen fönstren på LaStrada strax innan kåken jag skrev om. Så där är inte mer att hämta.

   Radera
 4. Wow, vilken känsla och vilken avundsjuka jag besitter just nu... Men härligt är det när jag kan njuta av dina vackra alster!!!!

  SvaraRadera
 5. Flott serie, Lars, og artig å se de to seriene i farger og svarthvitt... blir nokså ulike uttrykk. Mye fint nedover her, siden sist jeg var innom her!
  Ha en fin kommende uke:)

  SvaraRadera
 6. Uppdatering 2015-04-02.
  Huset har nu blivit riksbekant efter det att Coop avhyste ett gäng romer bakom sin butik, vilka istället då ska ha bosatt sig i detta hus. I den röran blev det avslöjat att huset har en 82-årig pensionär som ägare som anses bo i Spanien, där grannarna anger att han är hemma på somrarna och tittar till huset, vilket kan få en att fundera hur det nu ligger till. Klart är i alla fall att både grannar och den lokala polischefen ljuger friskt, så det skulle vara intressant med en uppdatering om huset, speciellt eftersom den finns i kyrkböckerna från 1700-talet där en kringstrykande romerkvinna nämns, så husets historia döljer mycket....

  SvaraRadera

I färg och ändå inte!

Ibland letar jag efter bilder från speciella händelser flera år tillbaka, eller som denna gång vad jag tog för bilder samma datum för x anta...