tisdag 9 april 2013

Billeberga-Asmundtorp, 5 km.

Lalle och jag bestämde oss för en promenad längs med Braån som går både intill Billeberga som Asmundtorp.
Vi möttes upp i Billeberga strax efter 10 denna förmiddag vid stationen. Hans tåg kom in 10 minuter innan mitt. Hans föräldrar ligger på kyrkogården här så första anhalten blev där. 
Ett annat mål för mig idag var Göran Ågårdhs gamla radioaffär just i denna by, och ytterligare ett mål lite längre bort var ödehuset vid Norra Möinge, där vägarna korsas på alla håll och kanter.
Alltså gick vi till Ågårdhs för några bilder och vidare över ån (inte efter vatten) och promenerande längs den västerut. Passerade några trevliga platser som inte direkt syns från stora vägen som en utbyggd laxtrappa, en överbliven vattenkvarn, som inte ens stod nära ån idag, och en riktigt gammal stenbro i just Norra Möinge alldeles intill det gula ödehuset.
Nog pratat, nu bilder ...

Billeberga station

Vad gäller?

Någon km från Billeberga

Ett gammalt reningsverk utmed ån

Laxtrappa vid Årup

Ödehuset och stenbron vid N. Möinge

Detta blir första delen där vi slutar vid stenbron och ödehuset. I nästa inlägg kommer bilder från kåken och lite från Asmundtorp.
Gick in ett ärende på pastorsexpedionen och pratade med en sekreterare om lite av varje. Det visade sig att Kyrkoherden där var en av mina klasskamrater från grundskolan.
Hittade även en grav på kyrkogården där en släkting ligger.

/ Lars
Skicka en kommentar

Pärlor i Pildammsparken!

Pildammsparken i Malmö är välkänd långt upp i landet, och även utanför nordens gränser. De flesta förknippar parken med själva dammen som ju...