söndag 24 november 2013

Fototriss - Minne!

Minne ja, det finns i massor, men vad välja?
Till en början kan jag rekommendera dig att kika på fler minnen från andra fotografer på FOTOTRISS.
Letade igenom alla bilder jag tagit under åren, och några dök upp i våras när jag lånat en filscanner och körde igenom alla mina gamla negativ och diafilmer. 1980 flyttade jag till en liten lägenhet i Helsingborg som blev starten på en enda lång minneskavalkad som varade ända tills flyttlasset tog mig vidare mot Malmö.
Många vänner fick jag på direkten i bland annat Missionskyrkan som låg i korsningen Bergaliden, Lilla Bergaliden och Södra Storgatan.
Bara två år senare flyttades hela verksamheten ut till Brytstugevägen intill Rosengården.
Strax efter, troligen år 1983, revs hela kvarteret som än idag står där tom. Planer fanns på att bygga ett höghus på tomten, men så har det inte blivit.
Några bilder innan rivningen, och en liten del av verksamheten fanns kvar i form av en loppis i den gamla bokhandelns lokal.
Alla bilder är som sagt från svartvita negativ, men kopierade i det digitala mörkrummet/ljusrummet. Har undvikit att plocka bort eventuella repor mm.

Minns du byggnaden?

/ Lars
Skicka en kommentar

Upside down

Att vända på bilden skapar ofta en lite oväntad effekt. Här ser du Turning Torso upp och ned. Och strax intill T T finns ett litet f...