måndag 21 maj 2012

Malmö ö - Bara - Hyby - Torup - Malmö ö.

Igår kväll var jag och Matts en liten sväng på jakt efter de gula rapsfälten. De flesta år jag bott här ute så har det kryllat av fält med den härligt gula färgen. Men i år var det som att finna dem. Fick i princip ta oss ända ut och förbi Bara en knapp mil utanför stadsgränsen.
Men vi fann det till slut.


Ljuset var på väg att bli till mörker, men några bilder hanns det med ändå.

Men sen kom den stora grejen när vi stannade vid ett annat fält mellan Hyby och Torups slott. Jag såg något märkligt längre fram vid vägrenen, och tänkte direkt på att där ligger ju ett större djur, kanske överkört. Det märkliga var dock att det rörde sig. Till vår stora förvåning så knallar en stor vildsvinsgalt ut på vägbanan och efter ett följe av kanske 5 till 6 något mindre vildsvin. När de väl kommit över så knatade kanske 10 kultingar ut över vägen. De var till min förvåning inte så skygga att de kutade iväg på studs, utan de iaktog faktiskt oss något 20-tal sekunder.
Definitivt en höjdpunkt i livet, alla kategorier...

... tyvärr blev det en något sånär användbar bild på grisarna.

Uppe i bilden syns dessa skygga varelser ...

 

/ Lars


Skicka en kommentar

En tjuv på Toftängen!

Det trodde jag inte, men så är det. Jag fick ljushållare till värmeljus för några dagara sedan och preparerade dom med de lite större värmel...