lördag 15 november 2014

I Genarps utmarker.

Precis söder om Genarp finner man ett naturreservat kallat Risen. Har liksom bara sniffat på det tidigare, men i veckan blev det mer verklighet att besöka på allvar. Visserligen tog vi (Matts Rydén och hans sambo Camilla, samt Bella) oss dit från södra delen. Vägen från Assartorp mot Häckeberga slott blev färden denna dag. Annars åker vi oftast direkt till Ekevallen och Häckeberga gamla kvarn-ruin via just Genarp.
På kartan nedan ser du ungefärliga sträckan vi gick, och här är även Häckeberga kvarn utmärkt.Och naturligtvis lite bilder därifrån. Den lilla ljusa plätten mitt i bilden är en liten yta med enbuskar på. Strax söder om den såg vi cirka 5-10 dovhjortar stående i skogen, iakttagande oss, och vi dom.En riktigt skön promenad som borde fungera för de flesta.
Vi var inte nöjda helt och hållet med ansträngningarna så vi tog oss naturligtvis bort till kvarnen och spankulerade där en liten runda också.


På sista bilden ser du en utgrävd kanal som ledde vattnet till kvarnen, som är uppbyggd strax ovanför ån som rinner förbi. Den å ser du på några bilder ovanför. Vilken å det är? Jo, Höje å, samma som rinner strax söder om Lund och rinner ut i Öresund vid Lomma.

/ Lars
Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...