torsdag 21 september 2017

På ruinens brant!

Långt ute i skogen, eller inte? På en plats endast 1,5 km från Knivåsens hållplats mellan Dalby och Veberöd, och nästan direkt söder om hållplatsen finns Norra Ugglarps bygdegård. Björnstorps by finns alldeles intill, och det var från utfarten därifrån mot Genarp som jag såg det, ödehuset!
Av någon anledning gillar, eller rättare sagt, dras jag till sådana platser där människor en gång slitit för sitt levebröd, men av någon anledning tvingats fly ifrån.
Jag hade tillgång till bil och körde in mot bygdegården och parkerade där, och sedan en kort promenad på en gammal körväg som ändade vid denna ödegård. Ett litet hus var det första som jag kom i kontakt med, för att strax bakom se ett fullständigt inrasat stall eller om det var något annat. Alla låg på en kant i skogen där boningshuset låg allra högs några tiotal meter från de andra husen och grunderna från tiden då det var liv och rörelse på platsen. Idag var det ganska igenvuxet på området.

Vägen upp mot Norra Ugglarps bygdegård.
Denna sida av huset var det jag såg från Björnstorp.En gammal järnväg låg precis intill området.
Jag blev överraskad att det löpte en gammal järnväg precis intill, men ville minnas att det ska finnas en dressin-turism i området, och kanske de använder dessa spår.

På vägen därifrån hittade jag ett annat intressant ödehus (tror jag) alldeles intill Häckeberga på vägen mot Skurupshållet. Precis intill vägen.

/ Lars
Skicka en kommentar

Mellan vitsippa och blåsippa.

Värmen och ljuset gjorde mig intresserad av vad som dykt upp från jorden dessa dagar. Vitsippan blommade precis utanför min dörr, och blåsip...