måndag 13 juli 2015

Att bevara eller inte?

Vi människor är alla olika till hur vi ser på framtid, och baktid (förlåt, Historia). Jag är nog den typ av människa som tycker att vi bör bevara någonting av vår historia till kommande generationer. Idag gick jag längs kajen vid Ön i Limhamn och tog ett antal bilder på den gamla cementfabriken, en plats som mängder av Limhamnsbor haft som arbetsplats. Självklart, för mig, bör delar av en sådan viktig industri i samhället bevaras åt eftervärlden. Vad jag fått till mig ska tre silos bevaras och byggas bostäder i. Ser verkligen fram emot det. jag skulle kanske till och med kunna bosätta mig i en sådan.

Eftersom jag gillar platsen, och alla platser med övergivet, så lägger jag ut många fler bilder idag än brukligt.
När jag plåtade gick några förbi och tyckte att rasket skulle rivas, för det var bara en skam alltihopa. Kikar vi på husen runtomkring så är de fulare än vad dessa ruiner är, så säger jag ;-)
Jag ser sådana platser som fotoobjekt, där man kan hitta hur många infallsvinklar som helst. 
Lite längre bort finns en annan nästan raderad industribyggnad som tillhörde Ljungmans (eller något ditåt) som tillverkade bensinpumpar.
Där finns också lite att hämta för en kameranörd . . .Två bilder från Ljungmans fabriker i Limhamn. Se gärna fler bilder på denna förträffliga sida som besöker övergivna platser. Tillträde förbjudet!

/ Lars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Innan de riktiga höstfärgerna kommit!

För ganska många år sedan hade jag 20:e oktober som dagen då det var optimala höstfärger ute i skogen. Numera har det datumet fått revideras...