måndag 27 augusti 2012

Fredriksdal - en oas för alla

Besökte Fredriksdalsparken idag tillsammans med Lalle. Han bodde tidigare strax intill parken och har säkerligen besökt den både en och två gånger under årens lopp.
På 80-talet var jag här ganska så ofta på lediga dagar och bara var. Bodde inte mer än någon km från parken och upplevde den som min oas.
Här har alltid funnits djur i form av kor, hästar och grisar. Även olika hönsfåglar och gäss. De försöker ha några av de mest utrotningshotade tamdjuren och få tillökning av dem. Linderödssvinet är en av dessa arter. Här finns också gäss, höns och getter i samma situation.
Idag får du dock bara se bilder från lite olika byggnader på området. Mest från smedjan och apoteket, men också tryckeriet.
Lite av varje, och för att förstärka den gamla miljön blev det svartvita bilder på det som en gång var moderna prylar. Och utan en massa datorstyrda attiraljer ...

/ Lars


Skicka en kommentar

Ashley - en snäll en.

Ashley kallas han, och är en riktigt vacker och smidig liten katt. Vad jag förstått ett drygt år gammal, men en av de snällaste katter jag m...