fredag 24 augusti 2012

Lite småaktigt.

Fick ett ryck att gå en sväng ute på "mitt" fält 150 meter från lägenheten. Fortfarande blommar en del växter, och i och med det så finns en del småkryp kvar. En som inte syntes så mycket av tidigare var getingen, men nu är deras tid. Ett gäng gäss flög förbi på väg norrut, eller var de nu skulle "åka".
Mitt under denna lilla runda ringde Matts och undrade om jag ville hänga med honom och Bella (hans hund) till Bokskogen vid Torup. Självklart ville jag det, så strax innan 13 var vi där. Väl där gick rundan först innen i slottsparken, vilket jag aldrig gjort innan då jag trott det varit privat område. Vidare mot statarmuseet som ligger mellan Torup och Bara, bara ;-) några hundra meter från slottet. Inte heller där har jag varit tidigare. Vidare in i själva bokskogen och tillbaka till bilen. . .Varje växt har tydligen sin egen "hyresgästsart", det märker man då det nästan alltid är samma art på de olika växterna.Matts RydénNu ska du inte ta titeln så bokstavligt då det småaktiga tog slut vid getingen tidigare. Bilderna här efter är från Torups slott med omnejd. Måste väl erkänna att dovhjortarna inte kunde ta sig så långt då de fanns inom lås och bom. De är ju inte småaktiga de inte. Inte heller Matts på bilden därefter är småaktig, tvärtom är det en riktig bra vän.
Den sköna dungen finns inte långt från statarmuseet liksom den 5:e bilden gör.
Gillade rörigheten här, en form av organiserad kaos.
Så ett tips för dagen är, åk ut till Torups rekreationsområde som det så fint heter.

/ Lars


Skicka en kommentar

Känns platsen igen?

Som du säkert räknat ut finns inte byggnaden som rivs kvar. Där fanns ett hotell en gång i tiden, och kåken bakom är det som heter Västra st...