söndag 3 mars 2013

Digitaliserat analogt.

Någon gång i början av 1972 köpte jag min första analoga systemkamera. Det blev en Practica med skruvgänga. Opraktiskt i allra högsta grad om jag ville byta objektiv snabbt. Hittade ganska så snabbt en annan Practica med bajonett-fattning vilket underlättade det hela betydligt.
Första tidens fotograferande var nästan uteslutande svartvitt med inslag av någon dia-rulle.
Igår fick jag låna en Reflecta i-Scan 3600 av min gode vän Lalle för att kunna scanna in de gamla negativen. Den tar även dia-bilder, så det kommer det med så småningom ...

Min framkallningsteknik var inte alltid så bra, eller framför allt jämn, så kopieringen digitalt ifrån dåtidens negativ i nutidsformat kan vara svårt ibland. Bilderna ovan är från mitt 70-tal i Eslöv där jag tillbringade många timmar på SMU-scout.


Om jag ska vara ärlig, mot mig själv, så hade jag nog en del fotograferande i mitt sinne redan då ;-).
Har hittat bilder i gömmorna som jag än idag skulle tycka är trevliga. De flesta av bilderna är tagna med Nikkormat ft2 och fast optik. De jag hade var 28 mm, 50 mm och 135 mm.

/ LarsSkicka en kommentar

Ashley - en snäll en.

Ashley kallas han, och är en riktigt vacker och smidig liten katt. Vad jag förstått ett drygt år gammal, men en av de snällaste katter jag m...