torsdag 21 augusti 2014

Under två kvällar!

Måndag och tisdagskvällarna denna vecka fick jag nöjet att åka med Matts Rydén först till Ribban och dagen efter for vi mot Ljunghusen och Höllviken. Två fantastiska kvällar där ljuset var finfint. Först några bilder från Riban . . .
Här blev bilderna lite grusiga beroende på att jag satte kameran på att spela mellan ISO 100 och upp till 3200. Det klarar den absolut inte av, inte med fullgott resultat i alla fall. Handhållet så det fick bli så för att få något så när skarpa bilder.
Dagen efter blev det som sagt Falsterbo-halvön. Ny strategi med ISO på 100 hela kvällen, men nu med stativ. Vissa av bilderna ökade jag bländaren ända upp till 32 för att få de riktigt långa tiderna, ibland ända upp mot halvminuten. Det syns i vattnet och på vissa båtar som har hunnit röra sig under tiden, liksom molnen.

De tre första bilderna i denna del är från Ljunghusen, medan de övriga är från den lilla fiskehamnen strax söder om Fotevikens vikingamuseum. I de två sista har jag zoomat ut medan exponeringen pågick, med dessa resultat. Det gäller att testa sig fram ibland . . .

/ Lars
Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En av mina favoritplatser, alla kategorier. Söderåsens nationalpark med denna lilla fors mitt inne i parken. / Lars