måndag 15 september 2014

Jordens skönaste plats?

Ibland funderar jag på var jordens allra vackraste plats finns. Kan den finnas på min egen bakgård kanske? 
I mitt tycke ligger Söderåsens nationalpark bra till. En ganska orörd plats där man kan gå ganska bra med lågskor på många ställen. Det vill säga om man rör sig på alla de spångar som lagts ut. 
Lalles och mitt mål denna lördag var att fotografera den lilla forsen någon km in i ravinen. Både han och jag har inspirerats av Matts Rydéns bilder tagna med ett variabelt ND-filter fram på objektivet. Vi har också köpt vars ett som skulle testas. Med kan vatten se ut som sammet vilket du kan se på följande bilder.Ett minne från Skäralid sedan många år tillbaka var en söndags morgon då jag åkte från mitt hem i Eslöv hit upp. Jag gick en bra bit i ravinen och var helt ensam. Detta var en vårdag med mycket vatten i ån, och det var vår. Fantastiska färger i lövverken som etsats sig fast på näthinnan.

Allt är ju subjektivt, så du kanske inte alls det verkar vara ett ställe för dig, men jag uppmanar dig att besöka platsen och kanske kika ner från Kopparhattens hundra meter höga klippa.


Här ovan har du koordinatorerna för Skäralid och startplatsen för ditt nästa äventyr.

/ Lars
Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...