onsdag 15 april 2015

Lerhamn

Har du hört talas om Lerhamn förut? Vet du kanske rent av vart man kan finna denna lilla håla utmed den Skånska kusten? Om inte, så är det faktiskt ganska lätt att ta sig dit både med bil och buss.
För att göra det lätt för oss som brukar använda bussen som redskap, så har Skånetrafiken givit linjen ett enkelt nummer att komma ihåg. 
222, så heter den. Från Höganäs åker du mot Mölle och hoppar antingen av på hållplats Krapperup Lerhamnsvägen eller hållplatsen efter Krapperup Slottet.
Lalle och jag hoppade av på den sistnämnda hållplatsen, för vårt primära besök var galleri Von Werder i en av sidobyggnaderna intill slottet. 
Mittemot ligger en berömd konsthall och även ett kafé som vi inte hann med att besöka. Busstiderna medgav inte det riktigt idag.


Krapperups slott.


Vitsipporna har satt igång på allvar.


En av dammarna i slottsparken.






Vågorna gick bitvis höga så det gällde att hålla sig en bit ifrån vattenkanten. Som du säkert ser så är avståndet inte helt avskräckande bort till Kullahalvön.
Väl värt ett besök!

/ Lars

Inga kommentarer:

Kyrkö mosse del 2

 Ganska precis 9 år efter jag var på skrotplatsen första gången (3 augusti 2009), så återvände jag dit (6 augusti 2018). Första anblicken sa...