onsdag 8 april 2015

En dag vid Turning Torso!

Det var lördag och jag ville komma ut och lufta kameran lite. Det har ju inte blivit det så värst ofta på senare tid. Mycket av just tiden har använts till att färdigställa huset i Eslöv som ska ut på marknaden ganska så snart.
I alla fall åkte jag ner till Gustav Adolfs torg och utgick därifrån. Gamla begravningsplatsen tänkte jag smita igenom då alla dessa tusen och åter tusentals blåa scillor blommade som bäst.Man blev helt överväldigad av detta blåa hav. 
Över gatan in mot casinot och ner mot hovrätten, både den gamla och den nya. 
Alldeles intill högskolan kom dagens första glada överraskning, ett möte med två amerikanska ungdomar som inte hittade Turning Torso, eller som de uttryckte det, Twisted Tower. Jag kan följa er med dit, för jag ska ändå ta lite bilder i krokarna.

Våra vägar skiljdes vid ICA och jag gick vidare. När jag var framme vid "Torson" kom dagens andra glada överraskning fram till mig. 
- Kan du ta några bilder på mig framför Turning Torso? Frågade en kvinna i 45 - 50-årsåldern mig på engelska. Javisst kan jag det.
Jag hade ju inga andar planer för dagen än att ta bilder i Västra Hamnen. Denna kvinna, Marianna från Ungern var här från Långfredagen och skulle tillbaka på söndagen. Det visade sig att hon gärna hängde med mig och att jag visade henne ställen som parkerna och Malmöhus slott.

Från Torson gick våra vägar ner västerut på Lilla Varvsgatan och fram mot kanten där Köpenhamn syns i fonden. Hon ropade THE BRIDGE! Det var en av de saker man ska se som turist i Malmö enligt henne.


Det syntes på henne att detta gillade hon.
Sen march mot museet som också ingick i hennes plan för dagen. Vägen dit gick genom Slottsparken och fram till väderkvarnen. Tyvärr var den stängd denna dag. Men  varför inte ta en sväng till fiskehoddorna vid tekniska museet? Jo det blev så. Senare fick jag reda på att de också var en av fem mål för en turist i Malmö.
Slottet Malmöhus började byggas 1526 och är nordens bäst bevarade Renässansslott. Läs mer på Wikipedia.
Alltid lika spännande att besöka de gamla delarna med fängelshålorna och kanontornet. 

Efter det ville Marianna ta en snabb vända till Köpenhamn, så jag hängde med henne till stationen där våra vägar skildes åt.

Ok då, här är en bild på Marianna!


Vissa dagar är trevligare än andra, eller hur!
/ Lars
Skicka en kommentar

Ashley - en snäll en.

Ashley kallas han, och är en riktigt vacker och smidig liten katt. Vad jag förstått ett drygt år gammal, men en av de snällaste katter jag m...