söndag 8 november 2015

I invånarens tjänst!

Under lördagen den 7:e november var jag i Eslöv. Inte så ofta jag besöker staden nu efter att mamma dog och huset är sålt.
Fast igår var jag där på Eslövs fotoklubbs årliga fotofestival. Anledningen var i första hand att lyssna på Camilla Noresson och Brutus Östling och deras föredrag. Allt detta utspelade sig i medborgarhuset som är vida känt i världen, i alla fall bland arkitekt-studerande och arkitekter, där väl denna byggnad är en av Hans Asplunds mästerverk.

Gick en runda inomhus för att hitta nya vinklar i mitt eget fotograferande, och träffade på vaktmästaren för dagen, Rolf. Jag gick omkring tillsammans med en kvinna, Eva,  som också var nyfiken på huset, och liksom jag gärna gick till rum och delar av medborgarhuset som inte var så publika. Ok, frågan är ju fri sägs det, och jag frågade lite försynt om det gick bra att komma upp på taket och dess terrass. Självklart sa Rolf, och något ögonblick senare så var vi där uppe.
En plats inte så många besöker, men vi gjorde det! Svartvitt passade bäst här.
På väg ner frågade jag honom ytterligare om möjligheten till ett besök i A-salen vore möjlig? Självklart sa samme Rolf som tidigare. Salen var annars låst för dagen. Väl där inne så visste ju i alla fall jag hur det ser ut, men Eva hade aldrig varit i Medborgarhuset förr, hon blev lite häpen över arkitektens genomtänkta detaljer.
Väl där inne tändes alla lampor upp enbart för oss. Trevligt Rolf!
Det finns en harmoni och symmetri i dessa linjer.

Väl utanför denna A-sal tog jag några detaljbilder som kommer nedanför här.

Så har du vägarna förbi Eslövs medborgarhus, besök det! I alla fall om du är det minsta arkitektur-intresserad och fotointresserad.
Adressen är Kyrkogatan 1, Eslöv, alldeles vid järnvägen.

/ Lars
Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...