söndag 22 november 2015

Vinter i paradiset!

Paradiset är kanske till att ta i lite grand, men för många är nog Malmö det ändå. Inatt hade det fallit lite snö som fått ligga kvar på gräsmattorna. Regnet låg i luften när bussen drog mot stan. Tyckte chauffören verkade konstig, för han körde bara förbi flera hållplatser. Anledningen fick uppleva strax senare. En buss var försenad och hade hamnat precis bakom den jag åkte med. Redan vid Rosengård ökade snöandet på med flingor stora som den gamla 5-öringen. Du har väl ingen aning om hur stor den var, men ganska stor.
Bussbyte som vanligt vid Tandvårdshögskolans hållplats. Här är det meningen att 35 ska bytas mot 2. Enormt mycket snöande här vilket lovade mycket inför rundan i Västra hamnen. 2:an for iväg och redan vid Triangeln, en sträcka från Tandvårdshögskolan på maximalt 300 meter, hade nästan allt snöande avtagit.
Väl vid Kockums fritid var det mer regn än snö. Hade jag nu kommit så långt skulle jag bara gå utmed Strandpromenaden. Många meter hanns inte med fören jag, efterklok som jag är, saknade en mössa. Kallt var det om kalotten!
Det blev som ni förstår en kortare runda än den tänkta.
Gick ändå hela sträckan fram till Barometergatan 72 och in mellan husen där. Nu var siktet inställt på ICA Maxi för några få inköp.
På vägen hem bytte jag 2:an mot 35:an vid Triangeln.

/ Lars

2 kommentarer:

  1. Ja det var verkligen imponerande flingor i storlek som föll dessa 2 dagar...väntar bara på att snön ska få ligga kvar lite så man kan få ta lite vintermotiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snön dröjer nog minst några dagar innan de dyker upp/ner igen

      Radera

När en vinter var en vinter

Jag fick förmånen att följa med till Värmland ett vårvinterlov i slutet av 1970-talet. Först åkte jag tåg till Stockholm, övernattade hos en...