torsdag 3 mars 2016

Rimfrostig morgon!

Sista dagen av februari år 2016 var det rimfrost i utkanten av Malmö. Om det beror på att månaden hade 29 dagar just detta år vill jag låta vara osagt.

I alla fall så vaknade jag av att signalen av ett sms plingade till intill mitt öra. Läste att det var härlig rimfrost på Östra kyrkogården nu på morgonen. Snabbt upp och spanade ut över mina ägor (42 kvadratmeter tomt), och mycket riktigt, här var det också rimfrost. Kastade mig i mina kläder, och kastade även i mig en banan, och ut på Husie mosse som ju är min favoritplats på jorden, eller en av dem ska jag nog tillägga.

Här nedan ser du några av den morgonens resultat.En gång i tiden var detta LV4:as övningsområde, nu renoverat till en förträfflig liten naturpark som innehåller en mängd fågelarter, som Steglits, Stjärtmes, olika rovfåglar.
Just denna morgon väckte jag upp 3 rådjur som fanns i björkdungen vid södra änden av sjön. Lägger till en bild där man kan skymta djuren i fonden.


Det syns bara två på detta foto, och den tredje var lite slöare i starten än dessa.

/ Lars

Skicka en kommentar

Bilder jag tycker om.

En Pärlemorfjäril av något slag. Fick in den precis där jag ville i bilden. Oftast så får man ta bilden snabbt utan att kunna kompotionera s...